Начало Автомобили Peugeot Partner/Citroen Berlingo: Международен ван на годината 2019

Peugeot Partner/Citroen Berlingo: Международен ван на годината 2019

375
0

Новите Peugeot Partner и Citroen Berlingo бяха избрани за Международен ван на годината 2019 на салона за товарни автомобили в Хановер. Автомобилът е един и същ, като се предлага под 2-те различни марки, част от групата PSA.

Престижният трофей се връчва преди лансирането, което ще се осъществи след няколко седмици. Новият Peugeot Partner е петият Peugeot „Ван на годината“ откакто е създадена наградата през 1992 г.

Той може да разчита на нови динамични и акустични качества, високи технологии и функции за безопасност, две дължини на каросерията (4,40 м и 4,75 м), широка гама двигатели и оборудване, предназначени да улеснят живота на неговите потребители.

Две основни иновации правят силно впечатление: индикаторът за претоварване за безопасно товарене и пространственият заден изглед, който осигурява изглед от камерата към зоните без видимост. Peugeot Partner се отличава с ексклузивния и представен за първи път в света в този сегмент PEUGEOT i-Cockpit®, предлагащ ново изживяване при шофиране.

Всеки професионалист ще може да поръча автомобил по своя собствена конфигурация, която му позволява да работи ефективно, включително версия Grip със стабилно пътно поведение при всякакви обстоятелства или версия Asphalt за онези, които пътуват на дълги разстояния.

Berlingo печели престижното отличие за втори път (първият е през 1997). Третото поколение на модела е награден за видимите си подобрения в технологиите и комфорта, които не налагат никакъв компромис по отношение на функционалността. Верен на мотото на марката за товарните автомобили Citroen, “Inspired by Pro”, новият Berlingo ван се адаптира към нуждите на всички клиенти и техните бизнеси.

Той се отличава по своето уникално купе, което се предлага в два размера (M и XL) и високото ниво на комфорт и сигурност, които са осигурени 20 системи в помощ на управлението и 4 технологии за свързаност. Победителят в тазгодишната селекция, новият Berlingo ван, ще бъде наличен за продажба от последното тримесечие на 2018.

Моделът ще се предлага в търговската мрежа от края на 2018 г. Цените във Франция ще започват от 17,450 евро без ДДС. С богата история зад гърба си, моделът се е превърнал в ключов фактор на пазара и винаги е бил иновативен. От неговото пускане в продажба през 1996 до сега са продадени над 1.5 млн. автомобила. 

Модел, чиито резултати показват, че той не остарява в годините. Неговите продажби нарастват всяка година, което не е често срещано в индустрията. През 2017 Berlingo дори отбелязва рекорд във Франция, надминавайки 27 000 продажби, което е ръст от 4 % в сравнение с 2016.