Начало Автомобили Peugeot празнува 210-ата си годишнина

Peugeot празнува 210-ата си годишнина

1790
0

Peugeot празнува 210-ата си годишнина и честванията ще започнат на 26 септември. На тази дата през 1810 г. е основана компанията Peugeot Frères Aînés с акт за парична вноска, вписан в регистър, който все още може да се открие в архивите на Тер Бланш. В продължение на повече от два века Peugeot се развива заедно с индустрията в световен мащаб.

По случай 210-ата годишнина е създадено специално лого и са планирани различни събития. Две от тях ще са дигитални (ще се проведат на 24 и 26 септември), а от 1 септември до 31 октомври входът за Музея на приключението на Peugeot в Сошо ще е 1 евро. Специалното лого, което е дело на дизайнерите от Peugeot Design Lab, ще придружава всяко от събитията.

Посланикът на марката – Лъвът – е изобразен в профил и е подчертан със стрела. Това напомня най-старото съществуващо лого на марката, регистрирано през 1858 г. То символизира трите качества на трионите, произвеждани от марката в самото начало: гъвкавост, сила на зъбците и скорост на рязане. Стрелата олицетворява и идеята за скорост.

Надписът „210 години“ е препратка към историята на марката, но и към следващите 210 години. Черните и белите цветове на логото подчертават умереност и пестеливост.

Peugeot ще проведе специален конкурс в стил „Шампионска лига“ за избор на най-емблематичния модел в историята си

Гласуването ще е от 1 до 26 септември. Междувременно екипите на Peugeot Design под ръководството на Матиас Хосан работят върху изненада, която ще бъде представена през октомври.

Кулминацията на тържествата ще са две ексклузивни дигитални събития, организирани през септември около юбилейната дата. На 24 септември от компанията ще се срещнат с медиите сутринта и с представители на дилърската си мрежа следобед. Навръх рождения си ден на 26 септември пък ще се проведе събитие, което ще се излъчва в Twitter, Instagram, Facebook и Linkedin.

Две колекции Peugeot Lifestyle продукти, посветени на честването на 210-тата годишнина на марката, ще бъдат пуснати в продажба в края на септември в онлайн магазина www.webstore.peugeot.bg. Цялата колекция включва специалното лого на бранда.