Начало Автомобили Peugeot представи концепта си Urban Crossover в Пекин

Peugeot представи концепта си Urban Crossover в Пекин

54
0
SUV,Пежо,Пекин

За да отговори на все по-засилващата се урбанизация (очаква се до 2050 г. жителите на мегаполисите да достигнат 5,3 млрд. жители), френската компания Peugeot разработи съвсем нов модел за своята гама. Коцептуалният компактен кросоувър Urban Crossover, представен преди ден на автомобилното изложение в Пекин, е предназначен за движение в големите градове. Затова и габаритните му размери (дължина от 4,14 м. и широчина от 1,74 м.) са скромни, но според създателите си, той ще се чувства добре и на скоростни магистрали и лек офроуд терен.
С него компанията демонстрира и направлението, в което ще се развива моделната й гама в глобална перспектива.
Обликът на бъдещия модел е създаван в дизайнерските студия на френския производител в Париж, Шанхай и Сао Паоло, а крайният резултат има дръзко и спортно излъчване, но в същото време елегантно и изтънчено, напълно в стила на Peugeot.
Като цяло, външният вид напомня доста на новото Peugeot 208, а интересен детайл е покрива с две издутини, появил се за първи път при купето Peugeot RCZ.
За сега не се съобщават никакви технически данни за модела, но може да се предполага, че серийният модел, който най-вероятно ще се появи след година, ще се задвижва от агрегатите на хечбека 208, чиято и платформа ще използва.
Все пак компанията ще изчака с оценките на широката публика и в Париж, където ще е европейския дебют на Urban Crossover през есента. Но със сигурност марката разчита на успех с продажбите на градския кросоувър, въодушевена от успеха на по-големия 3008 (368 000 продажби в цял свят), съчетал в себе си важни потребителски качества като фенкционалност, маневреност, компактност, проходимост и дизайн.