Начало Автомобили Peugeot представя нов концептуален модел в Пекин

Peugeot представя нов концептуален модел в Пекин

103
0
Peugeot

Световната премиера на нов концептуален модел Peugeot ще се състои на предстоящото Международно автомобилно изложение в Пекин, което се провежда между 20 и 29 април. Автомобилът пресъздава бъдещата дизайнерска идентичност на марката и е от същата линия като концепцията Onyx.

Тази концепция с дължина от 4,73 м и височина 1,31 м предлага атлетичен и изискан стил за четирима пътници и техния багаж. Специалната изработка с оригинални материали отразява подхода на Peugeot Style, използван за пръв път за Onyx, който се превръща в насока за бъдещите модели на марката.

Като част от откриващото събитие за Международния автомобилен фестивал, оригиналната арт инсталация „Tribute to Sensations“ ще разкрие формите на тази концепция. След това, от 29 до 2 февруари, пред Дома на Инвалидите в Париж, публиката ще може да разгледа Peugeot Onyx, 308 R Concept, 208 Pikes Peak, както и 908 HDi с филтър за твърди частици.

Концепцията Peugeot Onyx се прибира у дома след като остави своя отпечатък на автомобилните изложения в Женева, Шанхай и Франкфурт. Публиката на пистите в Льо Ман и Льо Кастеле чу рева на двигателя на Onyx, а зрителите на Фестивала на скоростта в Гудууд във Великобритания също бяха очаровани от него.

Onyx изследва хармоничното съвместно съществуване на нови материали: карбон и ръчно кован мед в каросерията на автомобила; филц и нов вид „дърво“, Newspaper Wood, произведено от рециклирани вестници в купето. Тези материали са оставени в тяхното естествено състояние, без защита. Пластовете мед натрупаха патина в течение на годината, което демонстрира успеха на концепцията. Това произведение на изкуството се задвижва от 3,7-литров V8 HDi двигател за твърди частици, който генерира 600 к.с.

Peugeot 308 R Concept е спортното превъплъщение на новия Peugeot 308, от който запазва неговата елегантност и изтънченост. Неговата ултра-спортна природа се изразява по-специално с ниското окачване, снижено с 26 мм, карбоновите части по каросерията и двигателя. Разработен от Peugeot Sport, 308 R e с напълно новия двигател 1.6 THP 270, свързан с 6-степенна механична скоростна кутия. Този бензинов двигател генерира рекордна специфична мощност за стандартен сериен автомобил – почти 170 к.с. на литър работен обем! Концепцията 308 R се отличава с двуцветния екстериор в червено и черно, очертан от изчистен профил, вдъхновен от Onyx.

Разработен за рекордно време от Peugeot Sport, 208 T16 Pikes Peak направи огромно впечатление от самото начало със своите невероятни пропорции. Съотношението мощност-тегло е забележително – 875 к.с. за 875 кг! През 2013 208 T16 Pikes Peak записа нов рекорд на легендарното трасе в Колорадо: 8:13.878 мин.

Преди да бъде продаден на търг от компанията RM Auctions на 5 февруари, Peugeot ще покаже и 908 HDi. Задвижван от 5,5-литров V12 HDi двигател с филтър за твърди частици, генериращ 700 к.с., този болид с шаси №5 се е състезавал 8 пъти между 2009 и 2010. Той участва в Petit Le Mans през 2009 и в надпреварата в Портимао през следващата година. Това рекордно постижение е допълнено с три втори места на подиума.