Начало Автомобили Peugeot представя широка гама на изложението в Шанхай

Peugeot представя широка гама на изложението в Шанхай

43
0
Peugeot RCZ

Автомобилният салон в Шанхай съвпада с момента, в който Peugeot отбелязва изключителни търговски резултати в Китай. През първото тримесечие на 2013 г. там са продадени близо 72 000 автомобила на марката. Това представлява ръст от 31% спрямо същия период на 2012 (при ръст на целия пазар от 18%) и е исторически рекорд на продажбите на автомобили в страната.

С 308 седан, 408, 508 и 3008 (лансиран през януари 2013 г.) Peugeot вече разполага с най-модерната и богата гама, предлагана някога в Китай. Заедно с произвежданите на място модели успех бележат и вносните: трикратно увеличаване на продажбите от началото на годината досега, начело с SUV 4008 и купето RCZ.

В края на годината показаният в Шанхай 301 ще допълни гамата Peugeot в изключително важния сегмент M, който представлява близо 50% от китайския пазар. 301 е обещанието на марката да предложи достъпно качество, забележителен дизайн и поведение на пътя, с каквито се отличава цялата гама Peugeot.

Миналата година в Китай беше лансирана стратегията „e-power“. Тя представлява цялостно обновяване на двигателната гама с новите 1.6 CVVT и, разбира се, новият 1.6 THP 160 к.с., признат за най-добър в света в категорията си. Съвсем скоро на китайските клиенти ще бъдат предложени и новите 1.2 THP, 1.8 CVVT и 1.8 THP.

Peugeot представя още изключителната технология HYbrid Air – забележително решение, което комбинира бензин и сгъстен въздух. Тази технология, достъпна за широк кръг потребители, опростена и надеждна, позволява на марката да се доближи до целта си от 2 л/100 км или 49 г СО2/км.

Всички представени в Шанхай автомобили са сред най-продаваните от марката и позволяват развитие на нейната търговска мрежа, която скоро ще достигне 400 концесионера 4S, покриващи 80% от територията на страната.

На щанда на бранда на изложението е представено и престижното сътрудничество на Peugeot с тенис турнира от Големия шлем Ролан Гарос. Клиентите на марката в Китай ще открият червената пръст на централния корт и уникалната атмосфера на това състезание върху 508, 3008 и вносната гама 308 CC и 207 CC.

Там бе и Onyx – изключителният прототип на суперкола е дело на страстни почитатели на автомобилния спорт. Onyx, чийто двигател V8 е разположен централно в задната част, отвежда в света на високите спортни постижения, където всичко е под контрола на пилота, благодарение на интуитивното място за управление.