Начало Автомобилни новини Peugeot възобнови производство в Ухан

Peugeot възобнови производство в Ухан

288
0
Peugeot, производство, завод, фабрика, съоръжение
снимка: Peugeot

Джойнт венчърът на Peugeot и Dongfeng Motor Group в Китай възобнови производство в Ухан, съобщиха от компанията. Градът, от който тръгна пандемията с COVID-19, е столица на провинция Хубей и има над 11 милиона жители. Този район бе най-засегнат в страната от коронавируса, но постепенно се завръща към нормалното си ежедневие.

Централното управление на Dongfeng Motor Group се намира в Ухан, а самата компания е сред четирите най-големи автомобилни производителя в Китай. Другите са Changan Automobile, FAW Group и SAIC Motor. Dongfeng има джойнт венчъри още с Nissan, Citroen, Renault.

Джойнт венчърът на Peugeot и Dongfeng има още два завода в Китай – в Ченгду и Зянгянг. Производството в Европа в момента е спряно.

Междувременно от Volkswagen пък заявиха, че очакват пазарът на автомобили в Германия да се възстанови през лятото. Поводът за оптимизъм е точно възстановяващото се производство в Китай.

„Предполагаме, че ситуацията в Германия ще се нормализира през лятото”, заяви членът на борда на VW Юрген Стакман през немското издание Франкфуртер Алгемайне Цайтунг. „Трябва да се научим как да живеем с вируса. Това спиране не може да продължи по-дълго от лятото, обществото и икономиката няма да издържат. Подготвяме се за момента, когато всичко ще започне да работи отново.”

Стакман допълни, че във Volkswagen вече се разглежда въвеждането на нови правила за работа. Те включват безопасно разстояние между работниците на поточните линии. Друг от научените досега от кризата уроци е, че компаниите трябва да инвестират повече в електронната търговия. Стакман каза, че VW вече има работещи инициативи в тази област, които трябва да подсили и ускори.