Начало Автомобили Peugeot Rifter – модерен силует, създаден за ежедневни приключения

Peugeot Rifter – модерен силует, създаден за ежедневни приключения

412
0

Изцяло в отличителния, премиум стил на най-новите модели на марката, новият PEUGEOT RIFTER смело приема модерен силует, уверено създаден за ежедневни приключения. RIFTER успешно постигна стил, еднакво здрав и елегантен. Неговият приключенски дух и страст към пътешествията го карат да се чувства у дома си навсякъде, от градската джунгла до живата природа.

Оборудван с PEUGEOT i-Cockpit®, новият RIFTER изпълнява обещанието да осигури при всякакви обстоятелства интензивно усещане при шофиране, безпрецедентно в неговия клас.

Изграден върху нова платформа, новият PEUGEOT RIFTER има здравината и издръжливостта да се справи дори и с най-трудните терени и условия. Наличен в две дължини, с 5 или 7 места, той съчетава многофункционалност, модулност и практичност. Отличава се с икономични двигатели и техническо оборудване от най-ново поколение.

PEUGEOT RIFTER е опитен приключенец, създаден да живее всеки ден интензивно, проектиран да вдъхновява родените изследователи. Той дава уникално име на това ново предложение в своята гама пътнически автомобили. Кратко и въздействащо, името RIFTER незабавно ви пренася сред природата и заниманията на открито.

Той революционизира предложението в сегмента. Новият RIFTER запазва основните характеристики и дори отива по-далеч, като добавя силна, динамична индивидуалност и уверена позиция на пътя.

Мощен и компактен външен дизайн с уверен характер

Принадлежността на RIFTER към гамата пътнически автомобили PEUGEOT е ясно изразена. Модерната и здрава предна част поставя Лъва в центъра на вертикална решетка, характерна за най-новите автомобили в гамата. „Котешкият“ поглед включва LED светлинна идентификация в центъра на предните фарове.

Профилът на автомобила подчертава неговия стил. Пропорциите са перфектно балансирани, с къс, хоризонтален преден капак, висока средна линия и скъсени надвеси. Покривните рейки са видимо част от дизайна и внимателно интегрирани, а тяхната основа позволява обезопасяване на товара с ремъци.

Симетричните, скосени форми в предната и задната част на вратите и стъклата придават нов дизайн на силуета. Изваяните арки на колелата допълват неговата атлетичност. Новият PEUGEOT RIFTER е стъпил здраво на стабилната си конструкция. Някои версии се предлагат с алуминиеви 17-инчови джанти с ефект „диамант“.

При отваряне голямата задна врата открива просторен багажник. Принадлежността към марката е ясно изразена в характерните за стила на PEUGEOT „следи от ноктите на лъва“ върху задните фарове. Бронята с ъгловат дизайн подчертава по-ниската част и предлага оптимална ежедневна защита.

Новият PEUGEOT RIFTER е заимствал някои от стилистичните и функционални характеристики на SUV света: голям клирънс, големи колела, големи протектори на праговете на вратите, на долната странична част на каросерията и предната и задната брони.

Тези атрибути допринасят за утвърждаване на неговата индивидуалност и му позволяват да се възползва от своята нова многофункционалност: динамична компактност за града, сила и мощност за дълги пътувания и бягства сред величествената природа.

За тези, които мислят още по-мащабно, PEUGEOT RIFTER предлага версия с по-голяма дължина (+35 сантиметра), без конкуренция по отношение на вътрешно пространство и практичност.

Както елегантният, динамичен стил на екстериора на PEUGEOT RIFTER впечатлява със своята силна идентичност и въплъщава модерния стил и престиж на своя водач, така и интериорът е също толкова неочакван.

Изчистен, изискан интериор с PEUGEOT i-Cockpit®

Интериорът на новия PEUGEOT RIFTER е уникален за пазара. Той моментално демонстрира връзката на PEUGEOT RIFTER с марката.

PEUGEOT i-Cockpit® увенчава хармоничното и категорично модерно вътрешно пространство, като постига баланс между изчистени линии, технология и високо качество на изработката.

Новост в сегмента, PEUGEOT i-Cockpit® отваря пътя за изживяване при шофиране, приветствано от над четири милиона клиенти. Той предлага стимулиращо и интуитивно ежедневно изживяване при шофиране, подкрепено от следните елементи:

Компактен волан с две плоски части за по-добър захват и подобрено управление

8-инчов капацитивен сензорен екран в обсега и полезрението на водача

Бордно табло на нивото на очите с дизайн, подчертан от хромирани рамки на уредите и елегантни червени стрелки, което интегрира цветен екран за още по-добра четимост.

Кокпитът, прецизно изработен до последния детайл, съдържа елегантни хромирани лостчета за регулиране на температурния комфорт. Те са леснодостъпни и рамкират в бяло температурния дисплей.

При версиите, които са оборудвани с електрическа спирачка, освободеното пространство на централната конзола се използва като голямо място за съхранение на вещи.

Всичко е оптимизирано за удоволствие и концентрация на водача в купе, съчетаващо практичност и елегантност.

Допълнителна доза стил с ниво на оборудване GT Line

Версията GT Line на PEUGEOT RIFTER е елегантна и динамична и допълва гамата GT Line на PEUGEOT.

Категорично отличителна, версията GT Line съдържа специфични характеристики в цвят Onyx Black като очертанията на радиаторната решетка, основите на огледалата за обратно виждане, покривните рейки и дори вложките в страничните лайстни.

Този ексклузивен стил се допълва от 17-инчови алуминиеви джанти Aoraki с ефект „диамант“ и GT Line монограм с медно покритие на предните калници и задната врата.

Кожен волан, специални детайли на бордното табло в колорит Quente Brown, тапицерия Tissu Casual и фон с шахматен мотив на циферблатите персонализират интериора на това ниво на оборудване.

Новият RIFTER е проектиран на база на платформата EMP2, известна с динамичните си качества. Подложена на специфични разработки в задната част в полза на модулността и товара, тя осигурява на PEUGEOT RIFTER съчетание на комфорт и пътно поведение на ниво, което не е предлагано досега в този сегмент.

Пътното поведение е подсигурено от предно окачване тип Pseudo MacPherson и задно окачване с деформируема напречна греда. За да предложат усещане на пътя, достойно за марката, окачването и кормилното управление се възползват от специфични настройки.

PEUGEOT i-Cockpit®, високата позиция на шофиране и радиусът на завой от 10,9 м осигуряват пъргавина и отлично управление за истинско удоволствие от шофирането. По-големият просвет позволява управляемост по всякакви терени според вашите желания.

Още по-големи възможности

Най-авантюристичните водачи могат да излязат извън утъпканите пътеки, като изберат функцията Advanced Grip Control (Усъвършенстван контрол на сцеплението). Заедно с гумите MICHELIN LATTITUDE TOUR Mud & Snow системата подобрява контрола на сцеплението чрез непрекъснато въздействие върху колелата. Системата работи в комбинация с функцията Hill Assist Descent Control (Помощ при спускане по наклон), която поддържа автоматично оптимална скорост по стръмни склонове.

Версия със задвижване на 4-те колела, разработена съвместно с нашия дългогодишен партньор DANGEL, се предлага като опция за гамата PEUGEOT RIFTER.

За да бъде автомобилът пригоден за най-трудните условия и приложения, здравината и издръжливостта му също бяха обект на особено внимание със задълбочени тестове за преодоляване на всякакви типове терени и климати.

Гама двигатели с високи показатели

Работата, постигната по отношение на архитектурата на автомобила и оптимизацията на неговата маса, е решаващ фактор в постоянния стремеж за намаляване на CO2 емисиите и разхода на гориво.

Съответно икономичността на предлаганите двигатели е от най-високо ниво. Тези двигатели отговарят на най-новия стандарт Euro 6.c и вече са готови да отговорят на бъдещите стандарти за шофиране WLTC.

От бензиновите двигатели се предлагат два варианта на двигателя 1.2 PureTech:

PureTech 130 к.с. S&S с 8-степенна автоматична скоростна кутия / EAT8 (ще бъде наличен през 2019 г.)

PureTech 110 к.с. S&S с 5-степенна механична скоростна кутия, наличен също и във версия с много нисък разход на гориво.

Двигателите PureTech 130 включват филтър за твърди частици за намаляване на емисиите на частици.

От дизеловите двигатели се предлагат три варианта на мощност на двигателя 1.5 BlueHDi:

BlueHDi 130 к.с. S&S с 6-степенна механична или 8-степенна автоматична скоростна кутия / EAT8

BlueHDi 110 к.с. с 5-степенна механична скоростна кутия, наличен също и във версия S&S с много нисък разход на гориво

BlueHDi 75 к.с., с 5-степенна механична скоростна кутия

Всички дизелови двигатели са оборудвани с филтър за твърди частици и система за селективна каталитична редукция. Тази технология позволява контрол на емисиите от момента на стартиране на двигателя и без да изисква добавка за филтъра за твърди частици.

Най-доброто ниво на технологии

Тъй като отговаря на нуждите на ежедневието, новият PEUGEOT RIFTER естествено се възползва от най-новите технологии на марката.Списъкът с технологично оборудване е впечатляващ и безпрецедентен в този сегмент и в зависимост от версиите включва следното:

Електрическа спирачка. Голямо отделение за съхранение заема мястото на ръчната спирачка, оптимизирайки пространството на борда.

Адаптивен автопилот поддържа зададената скорост и адаптира дистанцията между вашия автомобил и превозното средство отпред. С 8-степенната автоматична скоростна кутия е възможно пълното спиране на автомобила.

Системата за разпознаване на пътните знаци извежда индикация за разпознат пътен знак за сигнализация и максималната засечена скорост и адаптира скоростта на ограничителя и регулатора на скоростта (автопилота).

Система за предупреждение при неволно пресичане на маркировката коригира траекторията в случай на невнимание от страна на водача.

Предупреждение за бдителността на водача, използващо следене с камера, за анализиране на поведението на водача и движенията на волана. Системата издава звуково и визуално предупреждение, когато засече липса на внимание от страна на водача.

Активната спирачка за безопасност се включва, ако бъде засечен риск от сблъсък.

Система за контрол на стабилността на теглича стабилизира ремаркето, за да смекчи отклоненията от траекторията или да намали скоростта на автомобила, ако е необходимо.

Автоматично включване на дълги и къси светлини.

Камерата за заден ход Visiopark 180° показва изглед отзад под 180 градусов ъгъл с опцията за извеждане на стандартния изглед 180° („от птичи поглед“) или с приближение, ако автомобилът е в непосредствена близост до препятствие.

Система за следене на мъртвата зона с индикатори за предупреждение в страничните огледала.

Безключова система за достъп до автомобила и стартиране на двигателя.