Начало Автомобили Peugeot със 7 премиери на Автомобилен салон Пловдив

Peugeot със 7 премиери на Автомобилен салон Пловдив

32
0
Peugeot,Пежо

Цели 7 премиери ще има Peugeot на щанда си на тазгодишния Автомобилен салон Пловдив. Марката ще е с по-голям щанд на изложението, за посрещне всички новости: E-Vivacity, 208, 3008 Hybrid4, 508 HYbrid4, 508 RXH, 4008 и Partner Tepee. Ще бъдат представени общо 11 леки автомобила, 6 лекотоварни, 4 скутера и 3 велосипеда.

E-vivacity е 100% електрически скутер. Показателите му са равностойни на тези на ДВГ с обем 50 см³. Mощността на литиево-йонните батерии достига максимално разрешените за категорията 3000 вата, а автономията е до 60 км. Разполага с вградено зарядно устройство и кабел под седалката. Включва се към домашен контакт 220 V – 16 А. Пълното зареждане (на празна батерия) изисква 8 часа. E-Vivacity се характеризира и с голяма скромност : 0,50 лв. за едно пълно зареждане.

Peugeot 208 пренаписва кодовете в сегмента с една единствена цел: да стане отново лидер в категорията си в Европа. Новата архитектура е съчетана с нов стил и динамика, ергономичност, нови постижение в областта на екологията, управление от нов тип и т.н.

Заедно с премиерния 208 в Пловдив Peugeot представя първата лимитирана серия на модела Ice Velvet. Уникалната версия 3 врати е произведена в едва 650 екземпляра (2 от които за България) и ще се продава в 18 европейски страни.

3008 HYbrid4 е първият в света хибриден дизелов автомобил. Той съчетава двигател с вътрешно горене (2.0 л HDi FAP 120 kW (163 к.с.) с електрически агрегат с максимална мощност от 27 kW (37 к.с.). В кросовъра 3008 успешното съчетание между дизела и електричеството позволява: 4 задвижващи колела, мощност от 200 к.с., режим ZEV (Zero Emission Vehicule), 3,8 л/100 км и 99 г/км СО2. Предимството за клиента е сигурно – високо ниво на ефективност и ниски разходи на гориво, -35%, за автомобил с такива размери и характеристики. Моделът вече стана Зелена кола на годината в Англия (награда на списание What car), Най-зелената кола на Швейцария (приз на престижния швейцарски седмичник Schweitzer illustrierte) и т.н.

Хибридната технология и престижният дизайн са се обединили в един оригинален all road модел – модерният и различен 508 RXH. Специфичният външен вид и дизайн поставят 508 RXH в класа на луксозните офроуд автомобили. Той е с двигателя 2.0 l HDi FAP HYbrid4. С максимална мощност 147 kW (200 к.с.), 4 задвижващи колела и максимален въртящ момент от 450 Nm, 508 RXH e създаден, за да бъде ефикасен във всяка ситуация и при всякакви условия.

След кросовъра и комбито all road е ред на седана да се възползва от уникалните възможности, които предлага Full Hybrid Diesel. 508 Hybrid4 се отличава с емисии на СО2, намалени до 95 гр/км, и високи технически показатели, изключително за сегмента постижение.

4008 пък е символ на повишаването на нивото на гамата, както и на международното развитие на марката. Той се отличава с изключителен дизайн и качества SUV 4×4 и е отговор на очакванията на клиентите на силно развиващия се сегмент на компактния SUV. Създаден от PSA и Mitsubishi, 4008 носи всички белези на стила Peugeot : новите естетични кодове са спазени точно, авантюристичният характер е подчертан от вертикалната решетка, защитните елементи на каросерията и големите подкалници.

Новият Peugeot Partner Tepee се представя с нов стил и последните технологии в областта на двигателите и оборудването, за да затвърди търговския си успех. Той се отличава с ярка индивидуалност и модерен външен вид, e-HDi двигатели (Stop & Start последно поколение), рекордни за сегмента емисии на CO2: 125 гр/км, изключително за сегмента технологично оборудване, вътрешно пространство, модулност и поливалентност, еталон на пазара.

На щанда ще бъде организирана и томбола с награда Peugeot SPEEDFIGHT Ultimate Edition. Условието е да се попълни анкета, в която да се назоват 7-те премиери на марката и да се пусне в специалната урна. След панаира на случаен принцип ще бъде изтеглен един печеливш. Освен това ще се проведе финална разпродажба на последни бройки скутери на изключително ниски цени. Най-новите модели мотопеди и велосипеди пък ще се предлагат с 10% отстъпка.