Начало Автомобили Peugeot Traveller: покана за пътуване в лукс и комфорт

Peugeot Traveller: покана за пътуване в лукс и комфорт

48
0

Peugeot Traveller бе представен на автомобилния салон в Женева през тази година и веднага си намери място в сегмента на автомобилите комбиспейс и VIP шатъл.

Дизайнът на Peugeot носи на този сегмент новите отличителни черти на SUV моделите и седаните на марката. Утвърденият дизайн на Peugeot Traveller излъчва сила и елегантност. Моделът предлага много атрактивни функции, които го правят еталон в сегмента. Новата му база, адаптирана от модулната платформа EMP2, предоставя най-високо качество, ефективност и рекордно ниски нива на разход на гориво в сегмента.

Двигателите му Euro6 BlueHDi са оборудвани с най-ефективната технология на пазара за контрол на замърсяването със система SCR (Селективна каталитична редукция) и DFP (Филтър за твърди частици). Вече пробвани и тествани от юли 2013 г. досега, те съчетават удоволствие от шофирането и динамика, като предлагат до 180 к.с. и 400 Нм. Благодарение на тази технология, гамата на Peugeot Traveller може да се похвали със средни нива на CO2 емисии от едва 140 г/км (5,4 л/100 км), което я прави best-in-class в сегмента.

На борда Peugeot Traveller обещава спокойни пътувания, благодарение на пътно поведение, достойно за експертния опит на бранда, както и на луксозен комфорт. Многобройни конфигурации с до 9 места и широка гама оборудване, част от което ексклузивно за сегмента, правят Peugeot Traveller автомобил, който улеснява живота и се приспособява към ежедневието.

По отношение на безопасността Peugeot Traveller e оценен с 5 звезди на тестовете на Euro NCAP, резултатите от които са публикувани през декември 2015 г.

Peugeot Traveller прилага в пълна степен стратегията на марката за експанзия, като ни позиционира в бележещите ръст сектори комбиспейс и VIP шатъл. Чрез иновативния си дизайн автомобилът дава ново измерение за посоката на Peugeot към по-високо позициониране на пазара”, коментира управляващият директор наPeugeot Максим Пикат.

Peugeot дава уникално име на своето ново предложение за гамата си пътнически автомобили. Името му, Peugeot Traveller, подобно на утвърдения му, елегантен дизайн, изразява модерната визия за пътуване и открити пространства.

Новата му база, адаптирана от модулната платформа EMP2,съчетава компактни външни размери с максимално вътрешно пространство. Peugeot Traveller предлага до 9 просторни седалкис обем на багажника от 1 500 до 4 900 литра, благодарение на вадещите се седалки.

Наличен в 3 дължини от 4,60 м до 5,30 м, с височина от едва 1,90 м, той гарантиравъзможността за достъп в закритите градски паркинги. Версиите Standard и Long от 4,95 м и 5,30 м са сред най-търсените на пазара. Версията Compact от 4,60 м, уникална за сегмента,може също удобно да настани до 9 душина всички седалки. С намаления си надвес и размери PEUGEOT Traveller предлага лесна управляемостза всекидневна употреба в градски условия.

Peugeot Traveller Business VIPосигурява на пътниците на задните седалки конфигурация от 4 разположени едно срещу друго места с индивидуални кожени седалки с подлакътници. Мултифункционалният таван с тризонов климатроник с функция „мека дифузия“ – ексклузивно оборудване в сегмента – както и възможността за настройване на осветлението също допринасят за комфорта на пътниците.

Модерните и ефективни двигатели Euro 6 от 95 до 180 к.с.и новата автоматична скоростна кутия EAT6обещават удоволствие от шофирането наред с рекордно ниски CO2 емисии и разход на гориво в сегмента. Най-ефективната версия с 5,1 л/100 км и 133 г/кмCO2 както и цялата гама със средно 5,4 л/100 км и 140 г/км са еталони в сегмента.

Peugeot Traveller предлагаширока гама оборудване от най-ново поколение за комфорт и безопасност, което е рядко и дори уникално в сегмента:

– Плъзгащите се странични врати с безконтактен достъп нямат конкурент в сегмента;

– Head-up дисплеят и системата за разпознаване на пътните знаци с препоръка за ограничение на скоростта са уникални за сегмента;

– Отварящото се задно стъкло, стъкленият панорамен покрив, активната спирачка за безопасност и автоматичното превключване на дълги светлини са рядкост в сегмента;

– За първи път досега един от автомобилите на марката е оборудван с нова свързана навигация с гласово управление и информация за трафика в реално време, с камера за обратно виждане VisioPark 1със 180-градусов изглед отгоре на околностите зад автомобила с възможност за приближение или функция Предупреждение за бдителността на водача.

Peugeot Traveller се предлага в 2 гами, една за лично и една за професионално ползване, всяка с 2 нива на оборудване.