Начало Автомобили Peugeot Traveller i-Lab – вдъхновяващо пътешествие, подпомагащо бизнеса

Peugeot Traveller i-Lab – вдъхновяващо пътешествие, подпомагащо бизнеса

53
0

Пускането на пазара на новия Peugeot Traveller комбиспейс потвърждава целта на френската марка да прилага динамичната си стратегия във всички сегменти. С Peugeot Traveller i-Lab тя представя своята визия за бъдещето на бизнес пътуванията. Свързаността революционизира предлаганите услуги за уникално и леснодостъпно преживяване.

В този сегмент дизайнът на Peugeot предлага нови отличителни черти от SUV автомобилите и хечбеците на марката.

На базата на платформата EMP2, този VIP шатъл 3.0 притежава оптимален баланс между екстериорни размери и интериорно пространство. За гостите на борда пътуването се превръща във вдъхновяващо пътешествие, подпомагащо бизнеса. Четирите индивидуални седалки са разположени една срещу друга около гигантски 32-инчов таблет с капацитивен сензорен екран, поддържан от арка. С WiFi точка за достъп, Bluetooth®, индуктивни станции за зареждане или очила за виртуална реалност – всички начини на ползване са възможни.

По отношение на водача технологичното оборудване на Peugeot Traveller i-Lab гарантира удовлетворението на пътниците. Пътуванията са напълно безопасни с устройства, разпознаващи пътните знаци и проследяващи вниманието на водача.

Новото поколение свързана 3D навигация на Peugeot информира водача в реално време и по контекстуален начин. Така тя оптимизира пътуванията според трафика и програмата на пътника.

Peugeot Traveller i-Lab е VIP шатъл за хиперсвързано пътуване. Затова тази концепция е базирана на новия комбиспейс на марката – Peugeot Traveller. Както предполага името му, услугите и високото му ниво на безопасност са покана за спокойни пътувания, включващи възможността за провеждане на бизнес срещи в движение.

Външните му размери го правят перфектен за градска среда: 4,96 м дълъг, 1,92 м широк, със скъсени надвеси. В допълнение, височината му от 1,90 м позволява влизането в подземни и градски паркинги.

Peugeot Traveller i-Lab е изключително мобилна платформа за достъп на пътниците до облака: автоматична връзка с WiFi точката за достъп, достъп до облака и др.

Плъзгащите се странични безконтактни врати се активират с просто движение на крака. След това вратите се отключват и отварят автоматично.

За пътниците пътуването се превръща във вдъхновяващо пътешествие и подпомага бизнеса: дистанционно резервиране или освобождаване на стая в хотел, плащане, виртуално посещение и др.

Пътниците седят на четири индивидуални седалки, обособени около гигантски 32-инчов таблет със сензорен екран, който може да бъде разположен върху поддържащата го арка според предпочитанията.

Осигурени са индуктивни станции за зареждане, в които могат да се включат смарт устройства.

32-инчовият гигантски таблет и смарт устройствата са интегрирани в услугите за свързаност, разработени в партньорство със Samsung.

Звуковият комфорт е оптимизиран със специфична акустична изолация и инсталация FOCAL. Тя включва 17 високоговорителя, поддържани от 3 усилвателя и контролирани от цифров сигнален процесор.

Контролният панел е при водача, което му позволява да предложи висококачествени услуги: свързана навигация, VisioPark, засичане на невнимание, автоматична аварийна спирачка, приложение за проследяване използването на автомобила и др.

„Със стилните си черти, заимствани от пътническите автомобили на гамата, Peugeot Traveller i-Lab е иновативна концепция в сегмента на бизнес шатълите. Аеродинамичният му силует се адаптира перфектно към градската среда. Плъзгащите се странични врати осигуряват достъп до просторен пътнически салон”, коментира Кийт Райдър, мениджър дизайн на Peugeot Traveller i-Lab.

Пътуванията са безпроблемни и по график, особено благодарение на новото поколение свързана навигация на Peugeot. Тя показва 3D карти и предлага алтернативни маршрути в реално време, вземайки под внимание рискован трафик. Системата предоставя също така информация за метеорологичните условия, цените на горивата и оптимизира ползването на автомобила. Гласовото разпознаване осигурява допълнителна сигурност, позволявайки ви да контролирате навигацията, телефонните и мултимедийните функции без да сваляте поглед от пътя. 7-инчовият капацитивен сензорен екран действа като интерфейс с VisioPark.

Това оборудване пресъздава 180-градусов изглед от високо към пространството зад автомобила. Когато наблизо има препятствие, VisioPark автономно приближава образа за още по-прецизни маневри.

Безопасността на пътниците е гарантирана от пълно оборудване. Устройството за разпознаване на пътните знаци сканира периферията на пътното платно, за да изведе актуалното ограничение на скоростта на цветната матрица на инструменталния панел. След това водачът удостоверява тази информация, за да настрои автопилота/ограничителя на скоростта.

Peugeot Traveller i-Lab проследява бдителността на водача, за да предотврати сблъсъци. Системата, проследяваща вниманието на водача, го предупреждава след два часа непрекъснато шофиране, а след това на всеки час, ако не спре. Това оборудване измерва и динамичното поведение на автомобила чрез камерата и сензора за ъгъла на волана. Визуален и звуков сигнал подтиква водача да обърне повече внимание на начина си на шофиране.

В случай на неизбежен сблъсък с движещо се или неподвижно препятствие, независимо дали е превозно средство или пешеходец, системата Active City Brake автоматично активира спирачката. Целта е да се избегне контакт с препятствието, като се намалят последиците, ако не може да бъде избегнато.

PeugeotTraveller i-Lab представлява визията за бъдещето на VIP шатълите според Марката. Чрез свързаността начините на ползване се умножават и преобразяват ежедневието. Първата стъпка към това бъдеще е направена днес с пускането на новото поколение 3D свързана навигация при Peugeot Traveller.