Начало Автомобили Peugeot вади хибриден миниван HX1

Peugeot вади хибриден миниван HX1

136
0
frankfurt,HX1,hybrid,Peugeot

В последно време французите от Peugeot не пропускат автомобилно изложение без да демонстрират концептуална разработка. И всеки път моделът е представител на различен сегмент – такива бяха например компактния кросоувър HR1 и роудстъра SR1.
И ето че сега, на Автосалона във Франкфурт компанията ще представи виждането си за бъдещето с минивана HX1.
За един семеен автомобил концептът има внушителни дължина и широчина (4,95 м и 1,99 м), но височината му е само 1,37 метра. В нормално състояние местата са четири индивидуални, а при желание те могат станат шест – в предните кресла са вградени допълнителни седалки, които се разгъват от специален бутон.
Нестандартният за подобен клас модели силует обаче допринася за постигане на отличен коефициент на въздушно съпротивление, който в случая е само 0,28.
В изработката на авангардно оформения салон са използвани качествени материали като дърво, кожа и метал. Вътрешното осветление се осъществява както от светодиоди, така и от източници, имитиращи дневна светлина.
За задвижване на автомобила се използва хибридна установка, в която заедно работят 2,2-литров турбодизел (204 к.с.) и електромотор с мощност 95 к.с.
Дизеловият мотор задвижва предните колела през 6-степенна автоматична скоростна кутия, докато електромоторът, захранван от литиево-йонни батерии – задните.
Акумулаторите могат да се зареждат от битовата електромрежа, като с едно зареждане могат да се изминат около 30 км. При работа и на двата агрегата заедно разходът на гориво е 3,2 литра средно, а нивото на вредни емисии не надхвърля 83 гр/км.