Начало Други Peugeot затвърждава позициите си в ILMC с първо и второ място...

Peugeot затвърждава позициите си в ILMC с първо и второ място на Имола

38
0
Peugeot,Имола

Водачът в класирането след първите три манша на шампионата (Себринг, Спа и Льо Ман) застана на старта на 6-те часа на Имола с намерението да запази позицията си. С пол позишън и първо и второ място, Peugeot получи максималния брой точки и преднина от 43 точки.

На пистата, която се оказа тясна и къса за 49-те коли, задачата на екипа и пилотите изглеждаше трудна. За щастие нямаше инциденти и намеса на автомобила за сигурност. Състезанието протече нормално, с чисто съревнование между машините и пилотите. Най-бързият екипаж – с пол позишън и най-добра обиколка – Бурде/Дейвидсън, се наложи над Монтани/Саразен, които отстъпиха от първата позиция по-малко от час преди финала.

Тази двойна победа е полезна за целия отбор. Както става често в състезанията за издръжливост, победата зависеше едновременно от ефикасността, надеждността и овладяването на разхода на гориво„, подчерта Бруно Фамен, качвайки се на подиума. „Успяхме да издържим три смени на пилотите с едни и същи гуми с по-бързо темпо спрямо съперниците ни. Именно в този момент взехме надмощие. За четвърти път този сезон сме щастливи, че всичките ни коли успяха да финишират и показаха високо ниво на надеждност.