Начало Други Пежо показа разцветката, която ще използва в 24-те часа на Льо Ман

Пежо показа разцветката, която ще използва в 24-те часа на Льо Ман

160
0
Пежо 9Х8
снимка, Пежо

Пежо показа разцветката, която ще използва в 24-те часа на Льо Ман. Френският производител избра да отбележи по интересен начин тазгодишното юбилейно издание на легендарното състезание за издръжливост.

Пежо разкри смелата цветова схема, която ще украси и двата автомобила 9Х8, които се използват в световния шампионат за издръжливост на ФИА (WEC). Специалната ливрея беше показа в понеделник по време на Седмицата на дизайна в Милано

Разцветката е дело на испанския художник Демски. Той е почерпил вдъхновение от Пежо 905. Легендарният състезателен автомобил има успехи в 24-те часа на Льо Ман в началото на 90-те години на ХХ век.

Пежо продължава стратегията си за партньорство с талантливи художници. Графичният дизайн на Peugeot 9X8 е второто сътрудничество за тази година. Той перфектно илюстрира обещанието, че „Светът е по-добър със стил“.

Уникалният графичен дизайн на тези ливреи ще вземе участие в легендарното състезание „24 часа на Льо Ман“, което тази година ще отбележи своята 100-годишнина. По този начин Пежо 9X8 ще последва стъпките на своите прочути предшественици. Това са 905 (победител в Льо Ман през 1992 и 1993 г. ) и 908 (победител през 2009 г.). Този хиперавтомобил със задвижване на 4-те колела пренася хибридното ноу-хау на френския производител на световната сцена на моторните спортове от най-високо ниво.

„Пежо 905 е икона на 90-те години, чиято енергия и креативност искахме да отбележим. Ние смятаме, че Демски споделя тази страст и това вдъхновение“, сподели главният дизайнер на марката Матиас Хофман.

„Графичната сила на неговото изкуство, препращащо, но ултрамодерно, пренася Peugeot 9X8 в една вселена, която смесва уличното изкуство и технологиите. Това е истински артистичен спектакъл в чест на автомобилния дизайн и на 100-годишнината на „24-те часа на Льо Ман.“

Пежо ще използва два прототипа 9Х8 в 24-те часа на Льо Ман. Легендарната надпревара е четвърти кръг от сезон 2023 в WEC и ще се проведе на 10 и 11 юни. Първият автомобил на Пежо е с №93 и екипаж Пол ди Реста/Микел Йенсен/Жан-Ерик Верн. Другият е с №94 и екипаж Лоик Дювал/Густаво Менезес/Нико Мюлер

Френският производител имаше трудно началото на тазгодишната кампания в WEC. В момента Пежо петото място при конструкторите в класа на хиперавтомобилите. Французите останаха със само един автомобил в 1000 мили на Себринг. В Портимао и двата прототипа намериха място в топ 10.