Начало Автомобили Пежо показаха официално новото 508

Пежо показаха официално новото 508

596
0

Пежо разпространиха първите официални снимки на новия си модел 508, който ще замени в гамата им досегашното 407.

С този автомобил обаче Пежо искат да се придвижат нагоре в класа и затова в него са използвани по-класни материали, като същевременно интериорът и багажникът вече са доста по-просторни.

Естествено и тук, като при всички нови модели, една от основните цели е била олекотяването и подобряването на работата на двигателите с цел максимална икономичност на гориво и минимални СО2 емисии.

Голямата новост при този модел обаче ще бъде новата за марката хибридна технология Hybrid4, при която мощността на автомобила ще бъде 203 конски сили, а задвижването – 4Х4. При комбинирана работа на нормалния и електрическия двигател, СО2 емисиите ще бъдат под 100 г/км, но при ниска скорост колата ще може да се задвижва и само от електромотора.

Продажбите на Пежо 508 седан и комби (SW) ще започнат през 2011-та година, а официалният им дебют пред публика ще се състои на парижкия автосалон по-късно тази година. Бройките за Европа ще се произвеждат във Франция, докато на китайския пазар ще се продават екземпляри, произведени във фабриката на марката в Китай.