Начало Други Пежо се оттегли от надпреварите за издръжливост, няма да участва в Льо...

Пежо се оттегли от надпреварите за издръжливост, няма да участва в Льо Ман

56
0
24 часа на Льо Ман,Пежо

Компанията Пежо прекрати спортната си програма за надпреварите за издръжливост с незабавен ефект, бе съобщено от автомобилния производител. Това означава, че отборът няма да участва в 24 часа на Льо Ман и световния шампионат, част от който е легендарното състезание.

В официалното изявление се казва, че решението е взето с оглед на трудната икономическа среда в Европа понастоящем. Компанията е избрала да се съсредоточи върху продажбите си и там ще влага повече средства.

Пежо бе най-големият съперник на Ауди в 24 часа на Льо Ман през последните години. Пилотите на тима направиха забележителни представяния с дизеловия прототип 908. Най-големият успех бе победата през 2009 г. Миналия сезон екипът спечели първата Интерконтинентал Льо Ман купа преди превръщането на сериите в световен шампионат.

Шеф на екипа бе Оливие Кенел. Той остана директор на Пежо Спорт след освобождаването му от Ситроен Рейсинг. Пилоти пък бяха Антъни Дейвидсън, Марк Жене, Никола Минасян, Франк Монтани, Стефан Саразен, Себастиен Бурде, Педро Лами и Симон Пажно.