Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пежо-Ситроен купуват тима на Хонда?

Пежо-Ситроен купуват тима на Хонда?

66
0

Френският концерн PSA, който продава автомобили с марката Пежо и Ситроен, е показал интерес в закупуването на тима на Хонда.

Неизвестни източници са казали пред белгийското издание за моторни спортове „Аутоспортнюз”, че автомобилният производител, който последно е доставял двигатели за тима на Прост, е разгледал възможността за закупуването на базирания в Бракли отбор и да стане активен състезател във Формула 1.

Понастоящем Ситроен са шампиони при пилотите и отборите в Световния рали шампионат, докато Пежо във втора поредна година бяха изключително силни със своя дизелов прототип, с който участват в 24-те часа на Льо Ман.

Предполага се, че с оглед на намаляването на разходите във Формула 1 PSA са показали интерес в навлизането във Формула 1, тъй като икономическата криза не им се отрази толкова лошо, колкото при други конкуренти.

Френското правителство също предлага финансова помощ за автомобилния сектор, като в замяна Рено и Пежо-Ситроен обещаха да намалят работните си места и да затварят фабрики.

Предполага се, че Себастиен Бурде – френският пилот, който в момента се бори за място в Торо Росо – ще бъде новият съотборник на Дженсън Бътън.