Начало Moto News Пфайфер пропуска BMW Motorrad Days, звездата е Дънлоп

Пфайфер пропуска BMW Motorrad Days, звездата е Дънлоп

142
0

От днес до неделя започват традиционните BMW Motorrad Days в германския курорт Гармиш Партенкирхен. В празника на BMW обаче няма да участва най-великият стънтър за момента Крис Пфайфер. Затова пък две други звезди присъстват – Майкъл Дънлоп и Валери Томпсън.

Причината за отсъствието на Пфайфер с травмите, получени от падане с кросов мотоциклет, който Крис всекидневно кара. За първи път стънтърът, който има трайни отношения с BMW щ пропусне традиционния празник. Все пак стънт атракции ще има, тъй като самият Пфайфер е намерил свой заместник – Мат Грифин, който също е пилот на BMW. Той също кара като Крис BMW F800R и ще покаже майсторството си в Гармиш Партенкирхен.

Овен Грифин, на BMW Motorrad Days присъстват и други звезди на мотоспорта. Една от тях е кралицата на скоростта, най-бързата жена в Америка, звездата на драг-рейсинга Валери Томпсън. Тя за втори път участва в празника на BMW. Наскоро Валери Томпсън постави рекорд за скорост на земя. На трасето Ohio Mile тя ускори своя мотоциклет BMW S1000RR над 333 км/ч.

Друга звезда, която е на BMW Motorrad Days е Майкъл Дънлоп, който тази година властваше в надпреварите ТТ на остров Ман. За това ние подробно ви информирахме на нашия сайт, а и в новия брой на списанието Moto Club. Племенникът на големият шампион в ТТ надпреварите Джой Дънлоп, който загина преди години, спечели наградата ТТ Trophy за втора година поред заради 4-те си победи.Със своя мотоциклет S1000RR Майкъл спечели надпреварите в Superbike, Superstock, Senior TT и второто състезание Supersport TT.