Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пиастри: Направих малка грешка и в последната си обиколка в Q3

Пиастри: Направих малка грешка и в последната си обиколка в Q3

582
0
Оскар Пиастри, Макларън
Оскар Пиастри, снимка Макларън

Оскар Пиастри даде трето време в квалификацията на Яс Марина. Пилотът на Макларън призна, че е „направил малка грешка в последната си обиколка в Q3.“ Според него, именно това му е попречило да се класира на първа стартова редица за утрешната Гран при.

Пиастри показа отлична скорост през днешния ден. Младият австралиец даде трето време в последната свободна тренировка по-рано днес. Въпреки това, очакванията към него бяха да бъде зад Ландо Норис, който беше втори в FP3

Пилотът на Макларън бе близо до това да отпадне още в Q1 на Яс Марина. Той все пак записа достатъчно конкурентен резултат и продължи напред. След това Пиастри безпроблемно прескочи и втория сегмент на квалификацията и си гарантира старт от поне 10-то място.

22-годишният състезател показа страхотно темпо във втория си опит в Q3. Австралиецът бе с рекорден първи сектор, но изостана във втория заради наличието на дълги прави. В крайна сметка той даде второ време, преди да бъде изместен от Льоклер.

Пиастри призна, че е направил много грешки, което му е попречило да постигне по-добро време за обиколка в квалификацията. Австралиецът все пак изпревари с няколко позиции Норис.

„Този уикенд е изключително напрегнат и малко объркан. Темпото беше налице и просто допуснах много грешки. Направих малка грешка и в последната си обиколка в Q3“, сподели Пиастри.

„Това щеше да е резултат на първа редица, ако всичко беше наред. Все пак съм доволен от това, че колата е много по-бърза този уикенд в сравнение с Вегас.“

Пиастри също така призна, че не е успял да сглоби перфектна обиколка по време на тренировките, но в Q3 вече е чувствал по-уверен зад волана на своя болид.

„В тренировките темпото беше налице, само че във всяка обиколка имаше по няколко големи грешки“, каза Пиастри.

„Влязох в квалификацията, макар че бях направил нито една чиста обиколка през целия уикенд, така че малко си усложних живота. Q1 беше объркана, в Q2 най-накрая се получи и в Q3 беше доста добре“, заключи Оскар Пиастри.

Състезателят на Макларън бе разследван заради инцидент с Пиер Гасли в Q3. Стюардите обаче решиха да не налагат никакви наказание. Следователно Пиастри запазва третата стартова позиция за утре.


Другият пилот на Макларън Ландо Норис даде пето време в Q3. Британецът се движеше с много добри два сектора, но допусна грешка в третия и загуби ценни десети

„Разочароващо е, ако допуснеш някаква грешка в квалификацията, особено когато се бориш за добра позиция. Но въпросът е, че в момента правя толкова много грешки в събота. Всяка втора обиколка се случи подобно нещо“, каза Норис.

„В Q1 и Q2 бяха едни от най-добрите ми обиколки, а първата ми обиколка в Q3 беше много силна. После допуснах само една малка грешка. Не знам защо се случи. Не съм го правил през целия уикенд. Така че да, разочароващо е, защото просто си върша зле работата в събота“, допълни пилотът на Макларън.