Начало Избрани Пиастри остава в Макларън до края на 2026 г.

Пиастри остава в Макларън до края на 2026 г.

796
0
Оскар Пиастри, Макларън
Оскар Пиастри, снимка Макларън

Оскар Пиастри остава в Макларън до края на 2026 г. Младият австралиец удължи с още две години споразумението си с британския тим на фона на една впечатляваща новобранска кампания. По този начин Пиастри бетонира бъдещето си в Макларън.

Пиастри се присъедини към Макларън в края на 2022 г. Австралиецът подписа двугодишен договор и дебютира за британския отбор по време на теста за млади пилоти в Абу Даби. Пиастри показа огромно израстване с напредване на сезон 2023. Той доказва таланта си благодарение на резултат си в на Силвърстоун. Тогава той потегли трети и завърши четвърти. После той бе втори в спринта на Спа, който се проведе при дъждовни условия

До момента австралиецът има забележителна кариера. Тя включва последователни шампионски титли в Купата на Формула Рено през 2019-та, Формула 3 през 2020 г. и шампионата на ФИА Формула 2 през 2021 г.

Удължаването на договора на Пиастри на практика гарантира пилотския състав на Макларън за следващите два сезона. В началото на миналата година Норис подписа с тима до края на сезон 2025. Младият британец реши да се обвърже дългосрочно с Макларън, макар да бе изкушаван от други отбори.

„Фантастично е да потвърдим, че Пиастри подписа многогодишно удължаване с отбора. Той е ценен актив за Макларън и постоянно впечатлява с представянето си, работната етика и отношението, така че това беше лесно решение за отбора“, каза Андреа Стела.

„Той вече се оказа ключов за отбора, така че е брилянтно да имаме неговия вот на доверие, докато се стремим да печелим шампионати отново в бъдеще. Очаквам с нетърпение да го видя да се развива с нас, докато продължаваме това пътуване заедно“, добави ръководителят на Макларън.

„Радвам се, че ще продължим партньорството си с Oscar до края на 2026 г. Той е невероятен талант и актив за отбора. Точно затова е фантастично да се ангажираме един с друг в дългосрочен план. Оскар вече доказва какво може да направи на пистата и изигра важна роля в обрата, който имахме досега през сезона. Той се вписа блестящо в отбора и е наистина ценен от цялото семейство на Макларън Рейсинг. Развълнуван съм да видя как той продължава да расте както на пистата, така и извън нея“, заяви главният изпълнителен директор на Макларън Зак Браун.

Самият Пиастри също коментира удължаването на договора си с Макларън

„Развълнуван съм да удължа партньорството си с Макларън за още  много години. Искам да се боря в предната част на решетката с този отбор и съм развълнуван от визията и основите, които вече се полагат, за да стигнем до там“, сподели Пиастри.

„Посрещането, което получих, както и връзките, които изградих, вече ме карат да се чувствам като у дома си. Последователната ангажираност на екипа в мен ме накара да се чувствам невероятно ценен. Желанието на екипа да бъда част от дългосрочното му бъдеще направи това лесно решение. Да бъда желан по този начин и отборът да покаже толкова много вяра в мен само след половин сезон, означава много“, продължи Пиастри. „Още от теста за млади пилоти в Абу Даби миналата година се чувствам истинска част от Макларън. Искам да изкажа моите благодарности са към всички в и около отбора, както и към всички фенове.“

„Стабилността е огромно предимство в тази ранна част от кариерата ми. Да имам дългосрочен договор с толкова престижна марка като Макларън ми дава възможност да продължа работата, която започнахме. Насладихме се на някои добри моменти заедно в новобранския ми сезон. Развълнуван съм да работя заедно с всички в технологичния център през следващите години, за да създадем някои страхотни моменти“, добави Оскар Пиастри.