Начало Избрани Пиастри отговори на слуховете, свързващи го с Ред Бул

Пиастри отговори на слуховете, свързващи го с Ред Бул

2060
0
Оскар Пиастри
Оскар Пиастри, снимка Георги Тодоров/lapbg

Оскар Пиастри отговори на слуховете, свързващи го с Ред Бул. Младият австралиец призна, че е поласкан от твърденията, че отборът от Милтън Кийнс може да проявява интерес към него. Пиастри обаче даде да се разбере, че за момента приоритет №1 за него е да остане в Макларън.

Пиастри направи дебюта си в F1 в началото на този сезон. Преди това той стана шампион в F3 през 2020 и F2 през 2021 г. Затова очакванията към него бяха много сериозни. Пиастри бе е център на вниманието по време на миналогодишната лятна пауза. Тогава той успя да се измъкне от лапите на Алпин и да подпише с Макларън

Пиастри изпитваше сериозни затруднения в първите си два старта в F1. 22-годишният състезател отпадна от Бахрейн заради проблем в неговия болид. В Джеда той имаше контакт с болид на Алпин, след който счупи предно крило и трябваше да направи ранно спиране в бокса.

Пилотът на Макларън спечели първите си точки в Гран при на Австралия, която се проведе в родния му град Мелбърн. След това Пиастри отново имаше една не толкова добра серия и спечели само една точка в общо шест надпревари.

Макларън представи сериозен ъпгрейд в началото на юли. Това позволи на Пиастри и Ландо Норис да записват по-силни резултати. Младият австралиец финишира четвърти във Великобритания и бе на косъм от това да се качи на подиума. Състезателят на Макларън завърши пети в Унгария и втори в спринта на Спа. За съжаление, контакт с Карлос Сайнц го извади от борбата още в началото на Гран при на Белгия.

Доброто представяне на Пиастри веднага породи редица слухове. Според бившия собственик на отбор от F1 Еди Джордан, австралиецът дори може да е един от потенциалните съотборници на Макс Верстапен в бъдеще. В този списък влиза още и Норис, към който екипът от Милтън Кийнс неколкократно е проявявал интерес. Пиастри обаче бързо опроверга тези слухове.

„Ласкателно е да получавам такива коментари. Но все пак съм много щастлив на мястото, където съм“, сподели Пиастри.

„Винаги е хубаво да се говори за теб по този начин. Мисля, че сезонът ми беше доста добър в по-голямата си част. Да, определено имаше някои грешки или моменти, които бих искал да повторя. Но като погледнем назад е много лесно да се кажат такива неща.“

„Доволен съм от мястото, на което се намирам по отношение на карането, но все още има какво да подобрявам и какво да уча. Имам много силен съотборник [Ландо Норис], от когото мога да се уча. Той ми е еталон, което много ми помага да продължа да натиска. В крайна сметка съм щастлив от мястото, на което съм в момента“, завърши Оскар Пиастри.