Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пиеро Ферари: Баща ми винаги казваше, че отборът е по-важен от всекиго

Пиеро Ферари: Баща ми винаги казваше, че отборът е по-важен от всекиго

2480
0

На шефа на Ферари във Формула 1 Матия Биното му предстои труден сезон заради скоро обявеното напускане на Себастиан Фетел след 2020 г., сподели Пиеро Ферари. Синът на основателя на легендарния тим Енцо Ферари отбеляза, че Скудерията възлага надеждите си на Шарл Льоклер. Той обаче допълни, че според баща му отборът винаги е най-важен.

„Преди всичко се надявам сезонът да започне през юли в Австрия. Няма да е лесно да победим Мерцедес, но ще сторим всичко по силите си и нашите фенове го знаят. Уверен съм във взетото решение. Имаме млад пилот, с когото свързваме надеждите си, така че гледам в бъдещето с оптимизъм.”

„Що се отнася до Фетел, то на Матия Биното му предстои сложна и необичайна за нас задача – знаем, че пилотът си тръгва в края на сезона”, допълни Пиеро Ферари

„Не знам как баща ми би се справил в подобно положение. Той обаче винаги казваше, че отборът е по-важен от когото и да е в екипа, дори да е добър пилот.”

Спекулациите относно бъдещето на Фетел продължават с пълна сила.

„Не мога да го поканя в отбора ни. Просто не можем да си го позволим”, посочи шефът на Хаас Гюнтер Щайнер. „А и си мисля, че четирикратен световен шампион едва ли ще иска да продължи кариерата си в отбор от средата на колоната. Защо да рискуваш след толкова успешна кариера? Разбирам се добре с Фетел, но няма да му предлагам място при нас. Това може да го направи някой друг, чийто джобове са по-дълбоки.”

Според Кристиан Хорнер немският пилот ще има шанс да остане във Формула 1. Фетел спечели титлите си с ръководения от англичанина отбор на Ред Бул.

„Жалко ще е, ако в крайна сметка Себастиан си тръгне от F1, но трябва да признаем, че имаше невероятна кариера с много сериозни успехи. Познавам го добре и съм убеден, че добре обмисля решенията си. Умен е и само от него зависи с какво ще се занимава в бъдеще. Не се съмнявам, че ще има шанс да продължи кариерата си във Формула 1, ако това е желанието му. Да не забравяме, че догодина в Мерцедес вероятно ще се освободи място.”