Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пиетро Фитипалди остава тест пилот на Хаас и през 2022

Пиетро Фитипалди остава тест пилот на Хаас и през 2022

472
0
Пиетро Фитипалди
Пиетро Фитипалди, снимка Хаас

Отборът на Хаас потвърди оставането на Пиетро Фитипалди като тест и резервен пилот през сезон 2022 в F1. 25-годишният състезател е част от американския тим от края на 2018. До момента той има две участия в Гран при в края на миналата година, когато замени Ромен Грожан след тежката му катастрофа в Бахрейн. Най-доброто му класиране е 17-то място от втората надпревара на пистата Сахир. 


Фитипалди присъства на повечето надпревари от настоящия сезон като резервен пилот на Хаас. Освен в F1, Пиетро е участвал в шампионати като ДТМ, Индикар, WEC и Европейските серии Льо Ман.

„Разбира се съм много щастлив и развълнуван отново от възможността да продължа връзката си с Хаас.“, каза Фитипалди, който е внук на двукратния световен шампион Емерсон Фитипалди.

„С отбора съм вече няколко сезона и ги чувствам като мое семейство. През това време научих много неща и се надявам да допринеса за доброто представянето с новото поколение болиди през 2022. Ще бъде вълнуващо да видя какво идва с новия пакет. Очевидно съм толкова ентусиазиран, колкото и останалата част екипа. Нямам търпение да видя какво ще постигне VF-22 на пистата“, обясни Пиетро Фитипалди.

Шефът на Хаас Гюнтер Щайнер обясни логиката зад това решение Фитипалди да продължи работата си в отбора.

„Пиетро познава работата на нашия екип много добре, тъй като е с нас от доста време. Миналата година ни доказа, че е готов да кара когато е необходимо. Очевидно присъствието му в бокса тази година донесе доста приемственост. Щастливи сме да продължим връзката си и нямаме търпение да започнем следващия сезон“, заяви Щайнер.

Освен Фитипалди, догодина американците отново ще разчитат на титулярните пилоти Мик Шумахер и Никита Мазепин.