Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Накратко: Пийт Бонингтън се върна, F1 с нов договор с ESPN, Де...

Накратко: Пийт Бонингтън се върна, F1 с нов договор с ESPN, Де Беер оглави аероотдела на Рено

1670
0
Люис Хамилтън, Пийт Бонингтън
Люис Хамилтън и Пийт Бонингтън; снимка: Мерцедес

Състезателният инженер на Люис Хамилтън Пийт Бонингтън се върна на писта по-рано от очакваното. Той пропусна Гран при на Мексико заради медицинска процедура. Дори връщането му в Бразилия, където ще проведе предпоследният кръг от тазгодишния световен шампионат на Формула 1, бе под въпрос.

Бонингтън обаче пристигна в Остин в четвъртък, връщайки се на работа доста по-рано от очакваното. На Аутодромо Ерманос Родригес Маркъс Дъдли пое ролята на Боно, както е известен инженерът.

От ФОМ съобщиха, че са удължили договора си с ESPN до края на 2022 г.

Този телевизионен канал предава надпреварите от Формула 1 в Съединените щати. Последните данни са за ново увеличение на зрителите там, като за Либърти Медия американският пазар е особено важен.

За 18-те старта, проведени досега през 2019 г., средният брой зрители на състезание е 671 000. Това е увеличение с 19% в сравнение с миналогодишните показатели. Нараснал е и броят на аудиторията във възрастовия диапазон 18-34 години – с 81% спрямо 2018 г.

Според новия контракт тренировките, квалификациите и състезанието от F1 ще се излъчват по ESPN, ESPN2 или ABC в Съединените щати.

„САЩ е един от ключовите ни пазари, където търсим растеж. ESPN познава и разбира прекрасно американската спортна аудитория“, коментира управляващият търговски директор на F1 Шон Брачес.

Тимът на Рено във Формула 1 обяви, че Дирк де Беер ще оглави аеродинамичния отдел на екипа

Настоящият шеф на департамента Питър Мачин напуска по взаимно съгласие. Де Беер ще работи в началото с Винс Тод, докато през 2020 г. на поста заместник-шеф на аероекипа бъде назначен нов човек.

„Пред 2019 г. демонстрирахме някои силни страни, но и намерихме области, в които се нуждаем от подобрение. Подсилването на аеродинамичния ни отдел след бързото му разрастване и модернизацията на оборудването ще ни позволят да извлечем максимума от инвестициите си“, заяви шефът на тима Сирил Абитебул.

Де Беер бе в Уилямс, но напусна тима от Гроув още преди сезон 2018 г. да бъде преполовен.