Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пик сменя Петров в Катерам?

Пик сменя Петров в Катерам?

46
0
2012,Маруся,Унгария,Шарл Пик

В последните няколко седмици трансферния пазар във Формула 1 определено влезе в обороти. Преминаването на Хамилтън в Мерцедес, отказването на Михаел Шумахер и привличането на Серхио Перес в Макларън стоят неизменно на челно място във всички медии. С това обаче разместванията за следващата година определено не са приключили и се очаква да продължат макар и с не толкова интересни новини.

Една обществена тайна например бродеше из падока на Сузука и тя е, че Шарл Пик е сред топ фаворитите да замени Витали Петров в кокпита на Катерам през следващата година. Сегашният колега на Тимо Глок в Маруся е смятан за един от обещаващите млади пилоти и освен това води и спонсор със себе си. Освен всичко останало семейството му има тесни контакти с Рено през последните няколко години, което със сигурност не би навредило на партньорството между отбора на Тони Фернандес и френската компания.

Изпълнителният директор на Рено, Жан-Франсоа Кобе, отбеляза, че според него евентуалното преминаване на Пик в Катерам ще има позитивно влияние и за двете страни, и че той би подкрепил подобен трансфер.

„Ние от Рено никога не сме финансирали определен пилот, просто защото това не отговаря на нашата философия“, обяснява Кобе, но допълва, че би се опитал да уговори френският производител на минерални масла Тотал да спонсорира своя сънародник. Според директора на Рено няма никакъв смисъл да се дават пари на Пик, защото „той кара за руски отбор с двигател Косуърт. Но определено бихме подкрепили при смяна на екипа, защото за нас френски пилот каращ с двигател Рено ще е много важно. Но не е лесно, въпреки че упражняваме натиск.“

Според слуховете сделката вече била финализирана. Французинът обаче се спрягаше и като възможност за Заубер, а мястото му в Маруся за догодина определено е под въпрос, след като Тимо Глок има дългосрочен договор, а Макс Чилтън разполага със значително повече пари от спонсори.