Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пикет готов да заведе дело срещу Бриаторе

Пикет готов да заведе дело срещу Бриаторе

53
0

Нелсън Пикет старши е готов да заведе дело срещу Флавио Бриаторе в зависимост от изхода на изслушването пред Световния съвет по моторните спортове в понеделник.

Преди да се оттегли от ръководството на Рено, Бриаторе и френският тим съобщиха, че са завели дело срещу трикратния световен шампион и сина му за „грешни обвинения“ и „изнудване.“ Но след като Рено не планират да оспорват обвиненията, то това означава, че твърденията на семейство Пикет са били верни.

Любопитното е, че Нелсън Пикет младши, който бе освободен от тима на Бриаторе, остава под договор за мениджмънт с компанията на италианеца, „FFBB“. Според договора между тях процент от приходите на Пикет отива при Флавио.

„Ако Световният съвет на ФИА потвърди обвиненията, тогава няма да завеждам дело“ – каза Пикет старши за „Auto Motor und Sport“.

С оттеглянето на Бриаторе се създаде една масова вълна на негативни разкрития срещу него. Жан Алези, който през 90-те години кара за тима на Бенетон (тогава ръководен от Бриаторе), нарича италианеца „покварено човешко същество“. Мениджърът на Алези, Марио Миакава, пък оприличава Бриаторе на италиански мафиот.

Франк Монтани, който е бивш тест пилот на Рено, разкри, че е бил принуден да подпише договор с фирмата FFBB. Французинът споделя също така, че не е изненадан от факта, че Бриаторе е мамил.