Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пикет остава спокоен въпреки натиска върху него

Пикет остава спокоен въпреки натиска върху него

39
0

Нелсън Пикет младши обеща да остане спокоен преди Гран при на Канада въпреки натиска върху него през дебютния му сезон.

Бразилецът не е спечелил още нито една точка за Рено, като катастрофата в Гран при на Монако дойде точно след като от тима му го бяха предупредили да се стегне. И той знае, че трябва да го стори с оглед на спекулациите, че се бори за мястото си.

И въпреки че никога не се е състезавал на пистата Жил Виньов, Пикет настоява, че не е притеснен от ситуацията, в която се намира.

„Опитвам се да подходя спокойно към надпреварата и да бъда съсредоточен, както правех и във всяко минало състезание” – каза Пикет. „Целта ми ще бъде да науча пистата бързо и да свикна с колата.”

„След това трябва да извлека максимума от всяка сесия, за да оптимизирам настройките и да бъда в добра форма за една силна квалификационна сесия.”

Пикет бе разочарован от начина, по който мина Гран при на Монако, но това не означава, че е бил изцяло недоволен от начина, по който е протекъл самият уикенд.

Същевременно техническият директор Пат Саймъндс продължава да вярва в младия бразилец,подчертавайки, че той ще постигне напредък, щом възвърне самочувствието си.