Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пикет отрича за напрежение върху него от страна на Рено

Пикет отрича за напрежение върху него от страна на Рено

48
0

Нелсън Пикет отрече предположенията, че чувства доста повече натиск, отколкото подкрепа от страна на своя отбор. Спекулациите твърдят, че бъдещето на бразилеца във Формула 1 е под въпрос. Също така според публикациите известният му баща е критикувал тима, тъй като според него Рено трябва да му дадат  закрила, а не публични критики.

Пикет Младши обаче настоява:  „Не мисля, че тимът оказва прекалено напрежение върху мен.

Ако става дума за някакво напрежение, то то е инспирирано от самия мен, защото аз съм твърдо решен да се представя добре и да помогна на отбора. Нямам никакво съмнение относно подкрепата на целия тим и се разбирам добре с всички“, заяви пилота пред ‘Евроспорт’.

Баща му Нелсън Пикет Старши, който има 23 победи в Гран При и три шампионски титли, е бил на всяко едно от състезанията, провели се досега през 2009-та.

„Всъщност не говорим много за пилотиране, но е добре да имам неговите съвети и подкрепа, защото той има много голям опит в моторспорта“, признава пилотът на Рено.

Миналия сезон Пикет Младши събра общо 19 точки, докато съотборникът му Фернандо Алонсо записа 61. Но бразилецът заяви, че е амбициран да разгърне потенциала си през 2009-та скоро.

„Въпросът не е психологически, но е важно да започна да печеля точки, за да мога да помогна на отбора в битката при конструкторите“, завърши той.