Начало Рой Нисани

      Рой НисаниИзраел

      Рой Нисани
      Рой Нисани

      Рой Нисани е роден на 30 ноември 1994 г. Баща му Шанох Нисани има в кариерата си няколко тренировки с тима на Минарди във Формула 1.

      Рой Нисани започва да кара картинг на шестгодишна възраст. Към едноместни състезателни автомобили преминава през 2010 г. – с Формула Листа Джуниър. За сезон 2011 преминава в ADAC Формел Мастърс (сега тази серия е ADAC Формула 4), където е част от тима на Мюке Моторспорт. Приключва 2012 г. на девето място при пилотите с една победа, постигната на пистата Ред Бул Ринг в Австрия.

      Кариерата на Нисани продължава с Мюке Моторспорт, вече във Формула 3 през 2013 и 2014 г. За сезон 2015 е част от сериите Формула Рено 3.5. От 2018-та се състезава във Формула 2 – първо с Кампос Рейсинг, след това с Тридент и накрая с ДАМС. Най-доброто му постижение досега са две бързи обиколки.

      От 2020 г. е резервен пилот в тима на Уилямс във Формула 1. Това дава възможност на Рой Нисани да участва в няколко тренировки годишно по време на състезателни Гран при уикенди. За 2021 г. продължава да кара във Формула 2 (с екипа на ДАМС).

       

      View this post on Instagram

       

      A post shared by Roy Nissany (@roynissany)

      Отбор2021 Уилямс
      Кога е роден30.11.1994
      Къде е роденТел Авив
      Семейно положениенеженен
      Къде живее
      Дебют
      Участия
      Победи
      Първи позиции
      Най-добро класиране в състезание
      Най-добро класиране в шампионата
      Спечелени точки
      Спечелени титли