Начало Лайфстайл Пилоти и гости пеш до пистата

Пилоти и гости пеш до пистата

58
0
Гран при на Сингапур

Състезанието в Сингапур е не само единствената нощна надпревара във Формула 1, но е и единственото състезание, на което пилоти и екипи, както и най-префинените VIP гости, идват пеш до пистата.

Няма лимузини с лампи, пробиващи им път през града или околните градчета. Просто трасето Марина Бей е формирано по булевардите около най-големите хотели в Сингапур, чиито лукс, но и сигурност са световноизвестни.

Без натрапчиво присъствие на полиция или гардове стотици камери следят буквално всяка палма около хотелите до трасетата, а всеки с пас на врата преминава през фоайетата и пасажите с молове, съпровождан от усмихнатите лица на персонала.
Разделението по хотели е както винаги строго предопределено.

Екипът на Макларън с всички гости на Мерцедес, Мобил и Джони Уокър е в хотел Конрад, който е асоцииран с партньорите им Хилтън и в лобито уискито се лее свободно, а за разлика от всяко друго състезание пилотите стояха първите две вечери до 3 ч. в пианобара.

В стаите в петък вечер за всички гости имаше по една малка бутилка 12-годишно Джони, за настроение.

Точно пред Конрад в още по-големия хотел Пан Пасифик е настанена основната част от екипите. Там са почти целите отбори на Лотус и Уилямс плюс част от момчетата на Ферари. Звездите на Скудерията заедно с приятелите си от Ред Бул са в 6-звездния Риц Карлтън, който се намира на гърба на 18-и завой. В него са и банкерите от Сантадер и UBS, които вече са официалната банка на Формула 1. Точно до Риц, практически също вътре в пистата, е Мандарин Ориентал с огромен екваториален парк и балкони над участъците от 14-и до 16-и завой от едната страна на сградата и пети и седми завой от другата.

От другата страна на пистата до девети завой пък е супервисокият Суисотел, който очаквано е приютил тима на Заубер, а и голяма част от момчетата на Мерцедес.

Цените са очаквано високи, като във всеки един от тези хотели нощувката в дните на състезанието е между 400 и 700 сингапурски долара – някъде между 300 и 500 евро.

Иначе всички билети за състезанието са вече продадени до последното място. Градът-държава е инвестирал тази година около 30 млн. долара за организацията и построяването на трибуните, но очаква туристите в Сингапур тази година да надхвърлят 1,5 милиарда души.