Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите искат промени по пистата в Барселона

Пилотите искат промени по пистата в Барселона

74
0

Увеличение на зоната за сигурност на 9 завой на пистата в Барселона ще поиска Асоциацията на пилотите в Гран при. Организацията ще помоли за това ФИА като причината е катастрофата на Хейки Ковалайнен на същото място.
Болидът на финландецът се заби челно в предпазната стена от гуми и попадна под нея. Въпреки тежкия инцидент се очаква пилотът на Макларън да е напълно готов да кара в следващото състезание в Турция.
Но независимо, че Ковалайнен е се отърва без наранявания от катастрофата, директорът на асоциацията на пилотите Марк Уебър заяви, че ФИА ще бъде помолена да направи промени по пистата.
„Нужно е да направим зоната за сигурност там малко по-голяма – заяви Уебър. – Себастиен Бурде също катастрофира на това място по време на тестовете и трябва да преразгледаме положението в този участък. Зоната за безопасност на излизане от 9 завой е добра, но не така стой въпросът с тази на влизане във въпросния завой. Ако имаш проблем на влизане, няма зона за сигурност с достатъчна големина. Но си извадихме заключения от инцидента и ще преместим бариерите по-назад следващата година, сигурен съм.”