Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Браун фаворити след обявяването на теглата

Пилотите на Браун фаворити след обявяването на теглата

54
0

След като бяха официално публикувани теглата на болидите след квалификацията стана ясно, че пилотите на Браун действително са фаворити за победата в Монте Карло, а единственият им конкурент явно ще е Кими Райконен. Ясно е също така, че Фетел в никакъв случай не може да бъде доволен от четвъртата си позиция след като със своите 631,5 кг. той е бил най-лекият пилот в последната част на квалификацията.

Така се очаква германецът да посети бокса още след 11-а обиколка. Бътън пък според предвижданията ще може да направи 8 обиколки в повече, съотборникът му Барикело пък още една в повече. Като цяло двамата пилоти на Рос Браун определено са били много бързи с доста количество гориво в резервоарите си.

Така след ранното влизане на Фетел се очаква единствено Райконен и Маса да са конкуренти за спечелването на състезанието. Финландецът успя да спечели вътрешния дуел въпреки, че е бил с повече гориво от съотборника си. Фетел пък е бил по-лек с 15 кг. от съотборника си в Ред Бул, Марк Уебър.

Най-тежките коли в последната част на квалификацията са били на наредилите се на 9-а и 10-а позиции Фернандо Алонсо (Рено) и Казуки Накаджима (Уилямс).

Големите губещи от квалификацията пък са решили да карат с пълни резервоари след старта, за да могат да изтеглят назад първото си спиране и да просперират от евентуалното появяване на кола (както често се случва в Монако) за сигурност на пистата. Най-радикалното решение е взел Тимо Глок, който ще започне състезанието с 90 кг. бензин. При нормални обстоятелства това количество би трябвало да му стигне за 46 от общо 78-те обиколки.

 

Предполагамата обиколка за първо влизане в бокса:

11-а обиколка: Себастиян Фетел

16-а обиколка: Нико Розберг

17-а обиколка: Фелипе Маса, Хейки Ковалайнен, Марк Уебър

18-а обиколка: Кими Райконен, Люис Хамилтън

19-а обиколка: Дженсън Бътън

20-а обиколка: Рубенс Барикело

22-а обиколка: Фернандо Алонсо

29-а обиколка: Казуки Накаджима

30-а обиколка: Себастиен Буеми, Адриян Сутил

32-а обиколка: Нелсън Пикет

35-а обиколка: Ник Хайдфелд

40-а обиколка: Ярно Трули

42-а обиколка: Джанкарло Фисикела

44-а обиколка: Роберт Кубица

46-а обиколка: Себастиен Бурде, Тимо Глок

 

Страртова решетка и тегло на болидите.