Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Браун харесват предизвикателствата на Яс Марина

Пилотите на Браун харесват предизвикателствата на Яс Марина

54
0

Браун Гран при спечелиха и двете титли във Формула 1 за 2009 г. в Бразилия, но в Абу Даби целта им е Рубенс Барикело да се пребори със Себастиан Фетел (Ред Бул) да си върне второто място в класирането при пилотите. Бразилецът и съекипникът му Дженсън Бътън навъртяха сериозните съответно 61 и 59 обиколки в свободните тренировки, като заеха осма и трета позиция в подреждането във втората сесия.

– Яс Марина със сигурност е интересна писта. На пръв поглед конфигурацията не изглежда кой знае колко вълнуваща, но когато започнеш да караш е фантастична. Има по малко от всичко, а и мантинелите са сравнително близо по почти цялото трасе. Имаме само някои въпросителни относно баланса, по които да работим тази вечер – коментира англичанинът.

Барикело също хареса пистата, като добави, че предизвикателствата само превръщат управлението в истинска забава за пилотите.

– Колата бе с добро поведение и в двете тренировки, като направихме някои подобрения в течение на деня. Доста съм доволен от баланса – каза още той.

Екипът като цяло е удовлетворен от работата си в петък, съгласи се и шефът на тима Рос Браун.

– Пистата бе много мръсна в началото на първата сесия, с висока температура на асфалта, но пилотите успяха да се запознаят с новото трасе. Температурите паднаха драматично за втората тренировка, като това съвпада с предвижданията ни за квалификацията и състезанието. Съсредоточихме се върху обичайната си петъчна програма – гуми, аеродинамика и събиране на информация за реглажите – заяви още Браун.