Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Форс Индия очаквали повече от състезанието

Пилотите на Форс Индия очаквали повече от състезанието

40
0

Пилотите на Форс Индия Серхио Перес и Нико Хюлкенберг очаквали повече от Гран при на Великобритания на Силвърстоун. Двамата записаха солидно количество точки, завършвайки 6-и и 7-и в надпреварата. И двамата смятат, че са можели да постигнат по-добър резултат, ако не са били завъртането на Перес в завой 1 и загубата на време на германеца по време на периода на виртуална кола за сигурност.

„Това е много добър резултат за тима, като и с двете коли сме в точките, заяви Чеко след финала. – Но усещах, че можех да запазя 5-ото си място без това завъртане в завой 1. В онзи момент мислех, че състезанието ми е свършило, но успях да остана в него. Но се образуваха петна по гумите ми и това ми пречеше до края на състезанието.

Натисках здраво да остана пред Райконен. След като той ме изпревари, вече карах спокойно и съхраних гумите си. Беше малко рисковано да карам толкова дълго с един комплект гуми, но тимът взе правилните решения в правилното време и това се отплати накрая.”

Хюлкенберг, който завърши 7-и, добави: „Чувствам се малко разочарован от начина, по който се разви състезанието, защото нещата не проработиха в моя полза. Загубих в периода на виртуален сейфтикар, тъй като този период позволи на другите да спрат в бокса за смяна на гуми и да ме изпреварят, като аз вече бях направим своя стоп за интермедии.

След това бях блокиран зад Маса за много обиколки, въпреки че бях много по-бърз. Имаше само една тясна суха линия и не беше лесно да направиш маневра.”