Начало Рали Пилотите на Форд се върнаха в борбата, Хирвонен продължава да води в...

Пилотите на Форд се върнаха в борбата, Хирвонен продължава да води в Португалия

36
0
Мико Хирвонен

Третият ден на рали Португалия (четвърти кръг от WRC за 2012 г.) започна при малко по-добро време в сравнение с ужасните условия вчера. Пръв по трасето излизаше Тиери Нювил и на финала на първата отсечка за днес (11-а за надпреварата) сподели, че все още е много кално и хлъзгаво, но поне няма прекалено много вода по пътя и не вали.

Начело във временното генерално подреждане продължава да е Мико Хирвонен (Ситроен). Финландецът бе заявил, че ще внимава и точно това стори по все още много трудното за каране трасе.

Зад него Мадс Остберг си върна втората позиция още в 11-ия етап, изпреварвайки Евгени Новиков и е на 47,3 сек от лидера.

Малко понатиснах, но не предприех твърде големи рискове. Ако пък ще се мъча да настигам Мико, то тогава още малко дъжд би ни помогнал – коментира норвежецът.

Новиков (+1:09.5 мин от Хирвонен) за сметка на това се пазеше от грешки, тъй като не познава много добре отсечките, а най-много иска да се качи на подиума. Той имаше и проблем с прекъсване на двигателя, но успешно преодоля изпитанията до обедния сервиз.

Пилотите на Форд Яри-Мати Латвала и Петер Солберг пък се върнаха в състезанието по системата Рали 2, но все още са далеч назад в подреждането.

Няма смисъл да гоним скорост днес. Важното е да преодолеем отсечките и да стигнем до края на деня – заяви финландецът.

Съотборникът му обаче явно не бе на съвсем същото мнение и бе най-бърз в 12-а отсечка, а Латвала даде трето време в същата дистанция. Това бе подреждането и в 13-ото скоростно изпитание, след което Солберг заяви, че карането в калта никак не е лесно и има известни грижи със спирането, но колата му е била перфектна през цялата сутрин. Той бе девети след трите отсечки, а Латвала – 14-и.

Четвърти в подреждането продължава да е Патрик Сандел, следван от Мартин Прокоп, Насър Ал-Атиа, Денис Куиперс, Петер ван Меркщайн, Солберг и Яри Кетомаа.

Втората част на деня ще се състои от втори преминавания на същите етапи.