Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Форс Индия щастливи от скоростта на VJM03

Пилотите на Форс Индия щастливи от скоростта на VJM03

38
0

Отново много бързи бяха пилотите на Форс Индия в първия ден тренировки преди неделната надпревара на пистата Албърт парк в Мелбърн. Седмо и осмо време записаха Адриан Сутил и Витантонио Лиуци, а каралият сутринта трети състезател на отбора Пол ди Реста се отчете с доброто 11-о постижение.

– Фактът, че следобед валя, не бе особено добър – особено като се има предвид, че не участвах в сутрешната сесия – коментира Сутил. – Все пак свършихме каквото успяхме и мисля, че вървим в добра посока. В началото направих излизане с по-твърдите гуми, след това изпробвах и меките. На мокрото трасе бях с интермедии. Засега нещата изглеждат добре и имам добро предчувствие за уикенда.

С чудесно поведение и отговори на автомобила си VJM03 се похвали и Лиуци, като той бе доволен и от баланса. Той обаче попадна в трафик, попречил му да подобри още времето си и да направи чист бърз тур.

– На някои места си караха все едно е неделя и не бързат за никъде, но като цяло денят бе хубав и всичко изглежда обещаващо – допълни Тонио.

Леко нервен бе в началото на тренировката си Ди Реста в първото си излизане на писта във Формула 1.

– В крайна сметка Албърт парк е една от най-трудните писти в календара – наполовина трасе, наполовина улици и се наложи да си построя програмата на обратно. Първо трябваше да се почувствам удобно в болида, тъй като не го бях карал на сухо. Трябваше и да внимавам, тъй като всяка грешка тук струва скъпо. Основната ми задача обаче бе да трупам километри, да науча пистата и най-важното – да се опитам да създам добра основа за базови настройки за състезанието – разказа преживяванията си Ди Реста.