Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Форс Индия без заплати през 2012 г.?

Пилотите на Форс Индия без заплати през 2012 г.?

39
0
Нико Хюлкенберг,Пол ди Реста

Пилотите на Форс Индия Пол ди Реста и Нико Хюлкенберг не са получавали възнаграждение за работата си през 2012 г., твърди австрийското издание Шпортвохе.

Смята се, че забавените плащания се дължат на проблемите на авиокомпанията на Виджай Маля Кингфишър. Индийският милиардер вече няколко пъти категорично отрече този му бизнес да има нещо общо с Формула 1 и съответно да оказва влияние върху случващото се в Гран при.

Хюлкенберг също спомена, че авиопревозвачът няма нищо общо с F1. Неговата заплата възлиза на около половин милион евро, а тази на Ди Реста – на 200 000 евро. Според Шпортвохе нито един от двамата не е видял и цент в банковата си сметка, като в публикацията се твърди, че единствено средства от компанията-съсобственик Сахара поддържат отбора да не потъне съвсем.

Изследване от миналата година пък показа, че Форс Индия са сред отборите с най-забавени плащания във Формула 1. Тогава обаче нямаше такива проблеми като настоящите с Кингфишър.

Разточителният стил на живот на Маля от друга страна предизвиква неодобрение и в самия тим. Анонимен член на екипа например заяви преди време, че ако Виджай продаде яхтата си, отборът ще има средства да се издържа поне три години.