Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Форс Индия смятат, че могат да се справят добре в...

Пилотите на Форс Индия смятат, че могат да се справят добре в домашния за тима си старт

47
0
Пол ди Реста

За голямата част от отборите във Формула 1 Гран при на Великобритания е домашна надпревара. За един екип обаче – този на Форс Индия – това важи в още по-голяма степен, като се има предвид, че фабриката му е буквално на метри от пистата Силвърстоун.

Пол ди Реста също ще си е вкъщи, като целта му ще е да продължи с постоянното си представяне (досега той спечели точки в шест от проведените седем старта).

Гран при на Великобритания винаги е специално събитие в календара. Като дете мечтаех да отида на Силвърстоун като пилот от Формула 1 и сега уикендът там е нещо невероятно – коментира Ди Реста. – Смятам, че можем да сме доволни от представянето досега. Постигнахме някои добри резултати, като се има предвид всичко, което ни се случи. Особено последните два бяха много удовлетворяващи, защото избрахме и проведохме стратегиите си така, че да напреднем в колоната. Вярвам, че настоящият болид е най-добрият, с който сме разполагали. Всички в екипа се трудят да извлекат още повече представяне от него. При този начин на поведение на колата нещата изглеждат доста добре за нас.

За Адриан Сутил също бе важно да вземе добри резултати в последните надпревари заради някои по-раншни разочарования. Немският пилот се справи и сега има основание да е доволен:

– Особено петото място в Монако помогна да забравим други, изтървани възможности. В Канада също имахме добра скорост и като се има предвид всичко, случило се с мен, по време на състезанието, направо е чудесно, че взехме точка. Показахме колко конкурентоспособни можем да бъдем, но според мен има много какво да очакваме. Силвърстоун не е сред най-любимите ми писти, но е страхотно място, където да караш болид от Формула 1. Промяната в характеристиките е доста голяма в сравнение с Монако и Канада, но съм уверен, че можем да се справим както трябва. Харесвам високоскоростните секции, както и новият старт на обиколката – определено е по-лесно да се изпреварва спрямо предишния вариант. В сряда имам сесия на симулатора, за да се подготвя за уикенда, ще изкарам доста време във фабриката. Хубаво е да си повече с хората от тима, които не идват на голяма част от надпреварите.