Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Лотус се оплакват от вятъра

Пилотите на Лотус се оплакват от вятъра

55
0

Шефът на Лотус Рейсинг Тони Фернандес успя да проследи квалификацията на отбора си за Гран при на Китай, след като се измъкна в последния възможен момент преди затварянето на куп летища в Европа. Той успя да излети от Париж, където в сряда получи Ордена на почетния легион и бе на трасето до Шанхай, където Хейки Ковалайнен и Ярно Трули се бориха упорито в тренировката за позиции на стартовата решетка.

– Можех да съм още по-бърз, но силният вятър ми попречи – никак не ми бе лесно навън. Имах проблеми с това, а не бе приятно след три чудесни тренировъчни сесии. Но очаквам по-добро представяне в състезанието утре – обясни италианецът.

Финландският му колега също чувстваше, че не направи перфектна обиколка.

– Първите два сектора бяха на ниво, но точно преди обратната права обърках излизането и там загубих около три десети от секундата. Вятърът също не помогна, на определени места дебалансираше болида ту в предната, ту в задната част в зависимост от това къде точно се намирах. Не че е нещо фатално, просто се случва! Надпреварата утре със сигурност ще е по-добра – категоричен бе Хейки.