Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Макларън доволни от темпото си

Пилотите на Макларън доволни от темпото си

32
0
Виталий Петров,Люис Хамилтън

С най-добро време приключи втората свободна тренировка за Гран при на Турция Дженсън Бътън. Съотборникът му Люис Хамилтън бе трети в подреждането, след като в първата сесия и двамата предпочетоха да не рискуват на мократа писта Истанбул парк.

Доста съм щастлив от протичането на изпитанията днес. Колата работи съвсем прилично. Винаги има какво да се подобри, но отбелязахме прогрес и събрахме доста полезни данни – коментира Бътън. – Трудно бе преминаването по неравностите в 12-и завой, макар че поведението постепенно се пооправи в течение на пробите. На това място има сериозни издутини и усещането е като при скок в мотокроса! Осми завой също е доста сложен. В зависимост от баланса на автомобила там може да се повредят или предните, или задните гуми и е необходимо особено внимание по този показател. Точно върху баланса се съсредоточихме и ние днес.

Не всички нови компоненти са били монтирани на МР4-26 днес, призна Бътън, който обаче бе доволен от наличните.

Хамилтън от своя страна заяви, че сутринта в Макларън са пестили гуми, но това не е попречило на работата следобед.

В началото имах някои проблеми с реглажите, но ще прегледаме всичко тази вечер. Много съм доволен обаче от темпото си в дълга серия – днес направих може би един от най-добрите си стинтове в тренировка. Като цяло разполагаме с чудесна база. Все още сме в борбата. Най-важният фактор през уикенда ще е да запазим постоянство в представянето си. Целта ми е да се кача на подиума, но победа би била още по-прекрасно постижение! – допълни той.