Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Макларън недоволни от поведението на MP4-26

Пилотите на Макларън недоволни от поведението на MP4-26

36
0
Дженсън Бътън

Четвърти и шести стигнаха финала на Гран при на Европа пилотите на Макларън Люис Хамилтън и Дженсън Бътън. Надпреварата по улиците на Валенсия не бе лека и за двамата след лоши стартове и технически проблеми в рамките на състезателната дистанция.

Не потеглих добре и загубих позиции и от двете Ферари-та. След това състезанието беше безкрайно дълго. Отборът ме помоли да остана на трасето възможно най-дълго и аз се постарах, но се борех с нестабилна задна част. Честно, не се чувствах съвсем удобно с гумите – призна Хамилтън.

Той обаче допълни, че 12 точки са съвсем приличен резултат, особен с оглед на последните две надпревари за него.

Не мога да се оплача. По отношение на представянето ни като цяло обаче – не бяхме толкова бързи, колкото в предишните три старта. Все пак трябва да благодаря на екипа за няколко наистина изумителни спирания в бокса днес. Определено сме направили сериозни подобрения в тази област – каза още англичанинът.

Бътън пък определи старта си като приличен, обяснявайки, че е бил избутан навън в първия завой и това е причината да загуби позиция спрямо Нико Розберг (Мерцедес).

Нямах достатъчно скорост на правите, за да го изпреваря лесно, но когато спрях наистина късно, го задминах във втори завой. Не мисля, че той очакваше нещо такова. Това бе и най-хубавото нещо, случило ми се в надпреварата. Състезателното ми темпо бе прилично, но на половината дистанция изгубих KERS-а. Това повлия не само на излизанията ми от завоите, но и на спирането. И като се има предвид поведението на автомобила, е приятна изненада, че съм само на 8 секунди зад едното Ферари – горчиво заяви Дженсън.