Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Макларън очакват да видят как ще върви MP4-28 с промените...

Пилотите на Макларън очакват да видят как ще върви MP4-28 с промените за Китай

42
0
Серхио Перес

Пилотите на Макларън Дженсън Бътън и Серхио Перес очакват да видят как ще върви болидът МР4-28 с промените, направени преди третия кръг от световния шампионат на Формула 1.

Екипът от Уокинг има доста грижи с автомобила си в първите два старта за 2013 г. Резултатът от Австралия и Малайзия е общо 4 точки (по 2 спечелени от двамата състезатели). При конструкторите отборът е едва на седма позиция – изпреварен от не само от Ред Бул (които имат 66 пункта), но още и от Лотус и Ферари (по 40), Мерцедес (37), Форс Индия (10) и дори Заубер – също с 4, но с по-добро класиране на Нико Хюлкенберг на Сепанг.

По един доста странен начин Гран при на Китай е като че ли началото на сезона за мен – заяви Бътън преди надпреварата в Шанхай. – 2 точки от първите две състезания очевидно не бяха целта ни за началото на състезателната година. Мисля обаче, че всички в отбора се стегнаха и атакуваха задачата да оправим проблемите на колата. Знаем къде губим в представянето, така че според мен сега целият тим няма търпение да види какво можем да постигнем в Шанхай.

Световният шампион за 2009 г. обясни, че обича да се състезава на китайското трасе. През 2010 г. той записа там втората си победа с Макларън.

Колата ни по принцип върви добре на тази писта. Винаги успяваме да намерим чудесен баланс между изискванията на бавните секции, високоскоростните промени в посоката и необходимите за дългата права настройки. Това е прекрасно място за състезание, тъй като има възможности за изпреварвания. Мисля, че наистина можем да направим добър уикенд там. Най-важното за целия отбор е да имаме ясна цел от самото начало, да използваме силните си страни в сесиите, да увеличим разбирането си за колата. Определено смятам, че сме в състояние да се борим в шампионата и нямам търпение да се върна в кокпита – допълни англичанинът.

Съотборникът му Серхио Перес отбеляза, че е имал малко време да си поеме дъх пред третия старт за сезона.

Това бе важно и за екипа, тъй като ни даде шанс да хвърлим всички сили в необходимите подобрения по колата. Трябва да постигнем по-постоянно представяне – продължи мексиканецът. – За мен лично бе невероятно да видя с каква скорост реагира отборът. Положителното в цялата ситуация е, че всички заедно се заехме да направим нужните промени. Това е невероятно усилие от страна на тима. Стигнахме до трети кръг и усещам много положителна енергия в екипа. Наясно сме, че не се представихме както трябва в Австралия и Малайзия, но с Дженсън все пак взехме някакви точки. Не бяхме толкова напред в класирането, колкото ни се искаше, но финиширането в топ 10 означава, че отборът е записвал актив вече в 60 (поредни) надпревари – това е невероятно постижение, чудесен рекорд, който си струва да се поддържа. Нямам търпение за Китай. Пистата там е страхотна, има по малко от всичко. И мисля, че ще е добър тест за болида – допълни Перес.