Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Макларън уверени в бързината си

Пилотите на Макларън уверени в бързината си

59
0
Дженсън Бътън

Пилотите на Макларън Дженсън Бътън и Люис Хамилтън са убедени, че ще са бързи на пистата Сепанг през предстоящия уикенд за Гран при на Малайзия. Двамата отбелязаха, че гумите ще имат много сериозно влияние за представянето на отборите, тъй като до момента никой не е карал с Пирели на толкова високи температури, каквито са тези на трасето до Куала Лумпур.

Имаме още нови компоненти за Сепанг, които ще подобрят още представянето ни и издръжливостта. Състезанието ще е значително по-различно, отколкото бе това в Австралия – основно заради поведението на гумите при толкова високи температури. Бяхме изненадани колко време изкараха комплектите на Пирели в първия старт за годината, но Сепанг е много по-сериозна като изисквания и не жали гумите – заяви Бътън, който в Австралия бе едва шести.

Хамилтън от своя страна се качи на подиума в Мелбърн, но и той се съгласи, че ситуацията в Малайзия едва ли ще има много общо с тази в първия старт от сезона.

Може да се наложи да разчитаме на добри стратегически планове. Гумите са в състояние да реагират по различен начин на температурите, но е притеснително, че имаме само три комплекта мокри, а и интермедиите не издържат дълго време. Балансът в квалификацията и състезанието ще е труден. Днес стана 4 и се изсипа порой, а това е часът, когато започват и тренировката за място, и надпреварата – обясни Люис.