Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес с тежка катастрофа и мисъл за следващата година

Перес с тежка катастрофа и мисъл за следващата година

92
0
2013,Бразилия,Макларън,Серхио Перес

Двамата пилоти на Макларън завършиха едва на 14-а и 15-а позиция последната квалификация за сезона в Бразилия. Както за Серхио Перес, така и за Дженсън Бътън втората част на квалификацията бе финалната спирка. И въпреки че мексиканецът успя да изпревари значително по-опитния си съотборник, Перес катастрофира в последните секунди на Q2 и по този начин създаде работа на своите механици за цялата нощ. Въпреки че успя да победи с 10:9 англичанина в съботните квалификации, Чеко ще запише последно участие в утрешното състезание за Макларън.

„Нещата изглеждаха по-лошо, отколкото бяха в действителност“, заяви Перес след катастрофата си във втората част. „Всичко е ОК, ударих се съвсем леко в стената. Мисля, че бяхме избрали правилната стратегия, но колата просто не реагираше така, както очаквахме.

Може би не успяхме да уцелим точното налягане в гумите. При всички положения нямахме достатъчно сцепление и след лекото докосване на бордюра просто загубих контрол върху колата.

Беше повече от просто грешка. Рискувах всичко, дадох всичко от себе си. Знаех, че това ще е моята последна обиколка. Просто преминах границата още от самото начало. Дадох всичко от себе си, но колата просто не реагираше. Краят на последната ми квалификация този сезон определено бе разочароващ.

За щастие колата не е особено повредена. От това, което видях, само предното крили и окачването отзад е повредено. Ако условията са подобни и утре, вероятно ще успея да спечеля няколко позиции. Ще е добре да спечеля няколко точки да се сбогувам с отбора с добро постижение.

Вече гледам напред в бъдещето. Нещата изглеждат по-добре, отколкото преди няколко дни. Надявам се на положително развитие, но човек никога не знае, как ще се развият нещата във Формула 1.

Само времето ще покаже, дали от Макларън са взели правилното решение. Аз разбира се смятам да се концентрирам върху своето бъдеще и се надявам след година тук в Сао Пауло да мога да кажа, че раздялата с Макларън е било най-доброто нещо, което е можело да ми се случи.“