Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Мерцедес се притесняват за нивата на износване на гумите

Пилотите на Мерцедес се притесняват за нивата на износване на гумите

8
0

Първият ден от уикенда в Сингапур не даде ясни индикации в екипа на Мерцедес. След като младите пилоти Сам Бърд и Брендън Хартли имаха възможност да изпробват новия обширен обновен пакет на екипа през миналата седмица във Франция, сега това удоволствие изпитаха Михаел Шумахер и Нико Розберг.

И двамата обаче изглежда не бързат да изразят своите впечатления от новите части.

“Имаме доста новости по колата”, обясни Розберг след двете свободни тренировки днес. “Ясно е, че ще имаме нужда от доста време, за да можем да анализираме тяхното действие върху колата. В началото сме и всичко е ОК, но не е сензация. Има доста области, в които подобренията са осезаеми.

Проблемите ни обаче по-скоро идват от гумите. В дългите серии от обиколки те се износваха сериозно, особено задните. В кратките не успях да извадя всичко от колата. Работата с гумите тази година е толкова сложна, че си е направо сериозна наука.”

На подобно мение бе и Шумахер.

“Отношенията ни с гумите са доста специални, но нещата са еднакви за всички”, обясни рекордьорът по титли във Формула 1, който заради проблеми със спирачките бе принуден да прекрати подготовката си предсрочно. “Трудно ми е все още да преценя, как влияят промените върху общата картина. Имаме нужда от време и спокойствие, за да анализираме данните на спокойствие.”

 

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter