Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Ред Бул и Торо Росо с наказания в решетката за...

Пилотите на Ред Бул и Торо Росо с наказания в решетката за Сочи

2623
0
Хонда, Ред Бул, двигател
снимка: Майкъл Потс

Всички пилоти на Ред Бул и Торо Росо ще получат наказания в решетката за Гран при на Русия. Причината е, че те ще използват нови компоненти по задвижващата система на Хонда, които са над регламентираните за сезона.

Макс Верстапен и Алекс Албон от Ред Бул, както и Пиер Гасли (Торо Росо) ще бъдат санкционирани с 5 места на грида, тъй като ще използват нова бройка от 4-ата спецификация на двигателя с вътрешно горене на японския доставчик.

Другият пилот на Торо Росо Данил Квят ще стартира от дъното на грида. При него ще бъдат сменени почти всички компоненти на задвижващата система.

„В Сочи всичките ни 4-има пилоти ще използват нова бройка на 4-ата спецификация на двигателя ни с вътрешно горене, обявиха от Хонда. – Квят ще смени всички компоненти, без батерията, и ще стартира от дъното на решетката.“

За Верстапен това ще бъде 5-и използван мотор с вътрешно горене за сезона. Докато за Квят и Гасли той ще бъде съответно 6-и и 7-и.

Заради наличието на няколко дълги прави на трасето в Сочи, в Ред Бул очакват да не са много конкурентни на него. Затова от тима заедно с Хонда са избрали да изтърпят наказанията именно в Русия. А след това да разполагат с най-доброто за домашното състезание на японците на Сузука.