Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Ред Бул готови за поредната битка

Пилотите на Ред Бул готови за поредната битка

20
0
Марк Уебър,Себастиан Фетел

Тимът на Ред Бул постигна трета победа за сезон 2011 г. в Гран при на Турция (първа двойна за екипа), но Марк Уебър иска да подобри представянето си от Истанбул парк, където бе втори на почетната стълбичка. Австралиецът ще вложи усилията си за постигане на това в предстоящия пети кръг от Формула 1 в Испания.

Пистата Каталуния е страхотна, асфалтът и конфигурацията – наистина добри и определено позволяват каране на болид от Формула 1 на лимита му. Последният сектор преди години бе безкрайно бърз, но от известно време там присъства един бавен шикан, разрушаващ ритъм на обиколката. Като цяло обаче управлението на автомобил там е удоволствие за мен – сподели Марк. – Би било чудесно да си създам още нови спомени, за да ги прибавя към тези, които вече имам. А и надпреварата е една от най-хубавите в календара заради атмосферата, създавана от феновете на Фернандо [Алонсо] – допълни той.

Световният шампион Себастиан Фетел също е готов за поредната надпревара. Според него трасето ще пасне на RB7, като той ще гони възможно най-добър отборен резултат.

Познаваме чудесно барселонската писта от зимните тестове. По принцип там няма много изпреварвания през годините, но с DRS нещата би трябвало да са различни. Харесвам Испания, а града познавам добре – много жизнен и с интересна архитектура. Хората там ми допадат, както и културата им. Спортните събития там винаги са със страхотна атмосфера – каза още германецът.