Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Рено и Вандоорн също с наказания, ето каква ще е...

Пилотите на Рено и Вандоорн също с наказания, ето каква ще е стартовата решетка на Монца

33
0

Пилотите на Рено Джолион Палмър и Нико Хюлкенберг също получиха наказания за нерегламентирана смяна на компоненти по задвижващата система в Гран при на Италия.

Германецът ще изтърпи 10 места за използване на нова система MGU-H извън позволените 4 за сезона, докато британецът получи 15 места за ново турбо и MGU-H.

Щофел Вандоорн от Макларън пък получи 25 места наказание за смяна на двигателя с вътрешно горене, MGU-H, MGU-K и турбото. Така той ще трябва да потегли 18-и вместо 8-и. Серхио Перес пък смени нерегламентирано скоростна кутия и също получи 5 места назад в решетката.

Наказания досега бяха получили още пилотите на Ред Бул – 20 места за Макс Верстапен за 5-и двигател в вътрешно горене, 5-а MGU-H и 5-о турбо, и 25 за Рикиардо, който използва 5-и двигател с вътрешно горене, 5-о турбо, 6-а MGU-H и нова скоростна кутия.

Фернандо Алонсо от Макларън получи общо 35 места за – 7-и двигател с вътрешно горене, 7-а хибридна система MGU-K, 9-о турбо, 9-а MGU-H, 6-а батерия и 5-и електронен блок. Санкция от 10 места ще изтърпи и Карлос Сайнц от Торо Росо. Испанецът използва 5-а MGU-H.

С налагането на всички наказания ето как ще изглежда стартовата решетка на Монца днес.