Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Рено готови за битка на Каталуния

Пилотите на Рено готови за битка на Каталуния

47
0

Пилотите на Рено Роберт Кубица и Виталий Петров са готови за битка на пистата Каталуния по време на предстоящия пети кръг от световния шампионат на Формула 1. Гран при на Испания ще се проведе този уикенд и двамата състезатели се надяват да продължат чудесното представяне от Китай.

– Целият отбор работи упорито и е чудесно, че извличаме максимума от възможностите си в състезанията. Важно е обаче да останем и реалисти, защото са ни необходими няколко сериозни крачки, за да стигнем челото на грида и да се борим постоянно с Ред Бул и Макларън при нормални условия [на пистите]. Следващият старт е в Барселона и ще е сериозен тест за нас, тъй като връщането в Европа обикновено е повратна точка в сезона и повече отбори планират сериозни подобрения по автомобилите си – заяви полякът преди началото на уикенда.

Руският му колега най-накрая успя да изкара цяла състезателна дистанция на трасето до Шанхай, но го направи по наистина чудесен начин. Виталий обясни колко много неща е научил благодарение на този факт, като например колко е важно да пазиш гумите си, за да имаш ресурс за борба в последните обиколки. Той освен това има опит на Каталуния и това ще му помогне да отдели повече време на търсене на оптималните реглажи за колата си.

(пълните текстове на интервютата на Кубица и Петров може да откриете в секция Интервюта)