Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Рено готови за предизвикателствата на Монте Карло

Пилотите на Рено готови за предизвикателствата на Монте Карло

32
0

Пилотите на Рено Роберт Кубица и Виталий Петров очакват с нетърпение Гран при на Монако, където се надяват да продължат с добрите си представяния до момента през годината.

– Всичко опира до това колко гъвкав е автомобилът – коментира Кубица. – Намирането на тези толкова важни няколко десети се корени в увереността на пилота в болида му – в това, че може наистина да натиска на лимита, да е в състояние почти да оближе бариерите с гумите. Очаквам карането в Монако тази година да е още по-голямо предизвикателство от обикновено заради голямото тегло с пълни резервоари, тъй като при това положение колата е значително по-малко повратлива.

Руският дебютант пък успя да завърши състезателна дистанция на сухо. Петров нямаше такъв шанс през зимата, когато времето на тестовете бе лошо, а първите четири старта от сезон 2010 г. бяха доста объркани. Затова и той бе доволен от финала си на Каталуния.

– Най-трудното нещо е да изкараш един перфектен уикенд, но според мен това идва с опита. Трябва да извличаш максимума от колата във всяка сесия. Поради тази причина стартове като този в Испания са много важна част от учебния процес при мен. Сега се чувствам значително по-уверен, след като направих цяла състезателна дистанция на сухо. Знам, че има много неща, в които мога да стана по-добър и затова е нужно да съм колкото се може повече време с инженерите – обясни Виталий.

(пълните текстове на интервютата на Кубица и Петров можете да намерите в секция Интервюта)