Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Рено не се тревожат от слуховете за Грожан

Пилотите на Рено не се тревожат от слуховете за Грожан

38
0
Виталий Петров

Засилващите се слухове за привличането на Ромейн Грожан като титуляр в екипа на Рено за следващия сезон все още не тревожат особени настоящите състезатели на екипа Виталий Петров и Бруно Сена. Французинът трябва да кара в петъчните свободни тренировки на последните два старта от сезон 2011 г. и това се приема от доста наблюдатели като знак, че в отбора искат да преценят дали той може да се прехвърли за постоянно в кокпита.

Грожан, който е шампион в GP2, ще кара на мястото на Сена в Абу Даби, докато в Бразилия ще е в кокпита на Петров. От екипа твърдят, че така щял да натрупа ценен опит и да стане още по-добър пилот, но обясненията им не се приемат за съвсем чиста монета. В Рено все още не са наясно и със състоянието на Роберт Кубица и дали той ще може да се върне на писта, така че ситуацията с пилотите там е доста заплетена. От всички тях пък единствено руснакът е с договор за 2012 г. и се чувства достатъчно сигурен.

Добре съм, имам си мястото. Според мен това ще е страхотна възможност за Ромейн – да направи няколко обиколки. Поне познаваме пистата, така че няма да е особен проблем. Нещата щяха да са различни, ако се бе случило в Индия например. Така обаче хем той ще се пробва, хем отборът ще прецени дали е добър или не. Наясно съм, че времето на една тренировка е прекалено кратко, но поне може да се види как работи – заяви Виталий.

Сена пък дойде на мястото на Ник Хайдфелд в края на лятото. Той също смята, че присъствието на Грожан не го заплашва.

Аз лично ще карам в петък следобед в Абу Даби, когато няма да е толкова мръсно. Да, има конкуренция между пилотите, но ние се съревноваваме всеки път, когато се качим в автомобилите си и в това няма нищо лошо – каза още бразилецът.